CHP'yle ilgili verdiği kulis bilgileriyle dikkat çeken Tahir Çalgüner, CHP'lileri tekrar düşünmeye sevkeden açıklamalarda bulundu.

İşte Çalgüner'in o açıklamaları:

Devletin ve Milletin partisi olan CHP; "Sosyal demokrat"  gayri milli bir sermaye ve yönetici kesimi tarafından süresiz  olarak özelleştirilmiştir. Geleceği bu anlamda ipotek altına alınan partinin Kemalist hissedarlarının ve seçmeninin de bu durumdan kısmen haberi vardır. 

Kılıçdaroğlu sonrası da, CHP'de değişen bir durum olmayacaktır.

Partinin isim hakkı Kemalistlerde kalmak üzere yeni yönetim, partinin isminde  ve logosunda değişikliğe  gitmiyor. Çünkü  yerleşik seçmen pazarını elinde tutmak istiyor.

Kemalist ve Atatürkçü seçmen dışında, partici bir güruh da halen daha bu partiyi anlamsız bir şekilde oy obezitesi yapmaya devam ediyor.

"Yeni bir parti kurulur Kemalistler de orada yerini alır" diyenler ise beklemede.

Yeni Sosyal demokrat A.Ş partisinin, seçmen piyasasındaki olası arz/talep dalgalanmalardan etkilenip iflas bayrağını çekmemesi için kendisine  ideolojik olarak  Atatürkçü  olmayan başka bir  toplama seçmen pazar alanı arayacak ve hızla sektör değiştirecektir diyen Tahir Çalgüner;  CHP'nin bu duruma getirilmesinin altında  İsmet İnönü döneminden bugüne gelen bilinçli  pragmatik tercih ve İttihatçı hesapların  yattığını belirterek; Yorgan gitti kavga bitti. dedi.