Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi (KOM) ekipleri akşam saatlerinde Bodrum Belediyesi’nde inceleme başlattı. 40 kişilik KOM ekibi Bodrum Belediyesi İmar Müdürlüğü’nü kapattı. İçeride bilgisayar kayıtları, evraklar ve belgeler toplanıyor.

BELEDİYE BAŞKANI DA İMAR MÜDÜRÜ DE İÇERİDE

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Başkan Yardımcısı Turgay Kaya ile İmar ve Şehircilik Müdürü Melike Yapıcı Topuz'un da binada olduğu öğrenildi.

ÇALIŞAN İHBARI…

Operasyonun düğmesine İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nde çalışan, 11 gün önce Başkan Ahmet Aras tarafından görevinden uzaklaştırılan ve zabıtaya gönderilen O.K.'nın iddiaları üzerine basıldı. O.K., Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'a belediyedeki usulsüzlüklerle ilgili mektup gönderdi. Mektubun gönderilmesinin ardından hiçbir işlem yapılmazken, O.K. görevden uzaklaştırıldı.

Bu mektupta parsel parsel yapılan yanlışlar anlatıldı. Polise de ulaşan bilgiler üzerine KOM ekipleri operasyon başlattı. O.K.'nin ihbarında Bodrum Belediyesi'nde imar usulsüzlüklerine ilişkin birçok iddiaya yer verdi.

İŞTE İDDİALAR….

O.K.'nin iddiaları arasında;

*Türkbükü 231 ada 6 parsel için; A şahsına imar durumu verilmezken, B şahsına parsel ulaşan yolların kamu eline geçmemesine rağmen verilmesi,

*Gündoğan 387 ada 14 parselin kotları 2 metre yükseltilerek onaylanması,

* Dereköy 203 ada 1 parsel tarım arazisine kat ittifakı kurulmaması gerektiği halde kat ittifakının personele baskı yapılarak kurdurulması,

*Akyarlar 262 ada 1 parselde bina çekme mesafelerine uyulmaması, Çed kararı olmadığı hatta Mimarlar Odası'nın şikayetine rağmen ruhsat verilmesi,

*İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nde çalışan mimarlara baskı yapılarak büyük projelerin hızlıca ilerletilmesi,

*Gündoğan 549 ada, 57 parselde tadilat projesine yanlış imar verilmesi bulunuyor.

DOSYALARI POLİS TOPLUYOR

Bodrum Belediyesi'nde inceleme yapan KOM ekipleri, O.K.'nin iddialarının olduğu dosyaları topluyor.

BELEDİYE AÇIKLAMA YAPTI

Başlatılan operasyonla ilgili Bodrum Belediyesi'nden de açıklama geldi. Yapılan açıklamada, Bodrum Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nde görevliyken görev yeri değiştirilen bir personelin iddiaları doğrultusunda başlatılan soruşturmayla ilgili olarak, "Kamuoyuna yansıyan hususlarla ilgili Cumhuriyet Savcılığınca talep edilen belgeler Emniyet Müdürlüğü personeline teslim edilmektedir" denildi. Henüz konuya ilişkin gözaltına alınan bir personel ya da yönetici olmadığı da belirtildi. Polisin Bodrum Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nde incelemesi sürüyor.


SABAH - DİLEK GÜNGÖR