Özgür Özel, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

CHP'den Kemal Kılıçdaroğlu'na yanıt CHP'den Kemal Kılıçdaroğlu'na yanıt

Eski CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener'in, cumhurbaşkanlığı seçiminde Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermediği açıklamasına ilişkin değerlendirmesi sorulan Özel, "Abdüllatif Şener'in açıklamalarını içim acıyarak, kanım donarak izledim." diyerek, şöyle devam etti:

"Abdüllatif Şener, AK Parti'nin 'erdemliler hareketi' diye kurulduğu dönemden sonraki savrulmasını deşifre ettiği, sözde ona isyan ettiği ve toplumun vicdan sahibi muhafazakar kesimlerini temsil ettiğini ifade ettiği bir dönemde CHP listelerinden kendine yer buldu. Samimiyetle şunu söyleyeyim; hangi CHP'linin yerine yer bulduysa o arkadaşımızın hakkını yedi ama bizim de o arkadaşımıza bir özür borcumuz var ve ona oy atan CHP'lilere bir özür borcumuz var. Vicdanı kara, kalbi kurumuş. Kendisine alan açan bir partiye teşekkür etmesi gerektiği bir günde bir kez daha aynı alanı açmadı diye ihanet eden bir anlayışa ne denir? Bunun tekrarlanmaması için üzerimize ne düşüyorsa onu yapacağız. Hani seçim sonucundan ders alacağız ya bu seçim sonucundan, Abdüllatif Şener'in seçildiği seçimin sonucundan da ders almak lazımmış."

Özel, CHP MYK üyesi Bülent Kuşoğlu'nun "Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu, Genel Başkana karşı daha dikkatli olmalı." sözlerinin hatırlatılması üzerine, CHP'nin bugün değişimi konuştuğunu dile getirdi.

Özel, "CHP'deki herkes Cumhuriyet Halk Partisi ve Türkiye'nin geleceğini kendi kişisel menfaatlerinden önde görmektedir. Ben CHP Grup Başkanı sıfatıyla, Sayın Ekrem İmamoğlu cumhurbaşkanı yardımcısı adayı sıfatıyla ve İstanbul Büyükşehir'in seçilmiş belediye başkanı sıfatıyla, Sayın Genel Başkanımız da CHP Genel Başkanı sıfatıyla son derece özenli, son derece saygılı, son derece yapıcı, partinin yüksek faydasını gözeten bir tutum içindeyiz." diye konuştu.

"BİR DAKİKA DÜŞÜNMEM"

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, "Kurultayda aday olacak mısınız?" sorusuna, CHP için en doğru kararı vermeleri gerektiğini, kişisel kararların bir öneminin olmadığını belirtti.

Adaylıkla ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, partinin önceki genel başkanları, genel sekreterleri, partinin büyükleri ve toplumsal kesimlerle temas halinde olduğunu anlatan Özel, "Gerektiği yerde sorumluluk almaktan ve eğer gerekiyorsa fedakarlık yapmaktan kesinlikle kaçınmayacağım. Bugün için bir adaylık ilanım yoktur ancak sorumluluk düşerse adaylıktan kaçmam, fedakarlık düşerse bir dakika düşünmem." dedi.