CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu dönemini bitiren olaylı kurultayda, delege oylarının para karşılığı satın alındığı iddialarına dair görüntüler gündeme bomba gibi düşmüştü. 

Görüntülerdeki kişiler arasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde Beylikdüzü Belediyespor Başkanlığı yapan, İmamoğlu İBB Başkanı seçildikten sonra da İBB Spor Başkanlığı'na getirilen Fatih Keleş ile eski CHP il başkan yardımcısı Özgür Nas ve eski İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun Özel Kalem Müdürü Can Yıldız dikkati çekiyor.

Dün akşam görüntülerin gündem olmasının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Fatih Keleş'in CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen görüntülerle ilgili resen soruşturma başlatıldığını açıkladı.

CHP İL BİNASININ MÜTEAHHİDİ OCAK AYINDA TUTUKLANMIŞ

Fatih Erbakan: Kürecik kapatılmalı, İncirlik'ten İsrail'e destek verilmesi engellenmeli Fatih Erbakan: Kürecik kapatılmalı, İncirlik'ten İsrail'e destek verilmesi engellenmeli

Paranın CHP il binası için bağış parası olduğu iddiasında bulunulurken CHP’nin satın aldığı il başkanlığı binasının müteahhidi Ali Gül'ün ocak ayında Büyükçekmece Belediyesi’ne düzenlenen rüşvet operasyonunda tutuklandığı ortaya çıktı.

Büyükçekmece Belediyesi'ndeki rüşvet iddialarına düzenlenen operasyonda aralarında Belediye Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak, Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Abdurrehim Çakır’ın da olduğu 7 belediye personeli ile Müteahhit Ali Gül tutuklandı. Serbest bırakılan 12 kişi hakkında yurt dışına çıkış yasağı konuldu.