Bursa'da iki gün arayla merkez üssü Gemlik olan 4,1 ve 3,4 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Depremler çevre illerden de hissedildi. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Deprem Bilimci Prof. Dr. Osman Bektaş, değerlendirmelerini paylaştı. Bektaş, Bursa'nın tarihine bakıldığında 7'den büyük bir deprem olabileceğini söyledi.

"BURSA'DA 7'DEN BÜYÜK DEPREM TEHLİKESİ ARTIYOR"

Bektaş'ın paylaşımımda "İSTANBUL- BURSA DEPREM ÇİFTİ Modeline göre sırada BURSA var İstanbul ve Bursa Kuzey Anadolu Fayının Kuzey ve Güney kollarında karşılıklı olarak M7 den büyük (1509-1556) ve (1855-1894) deprem çiftlerini üretmiştir, Ambraseys,2000). Paralel fay kolları üzerindeki bu tür Deprem Çiftleri, ancak paralel fayların derinden zamana bağlı olarak ( yaklaşık 40 yıl) karşılıklı viskoelastik stres transferiyle açıklanabilir. Deprem Çifti Modeline göre Kuzey Koldaki 1999 7,6 - 7,2 İzmit-Düzce depremlerinden sonra Güney Koldaki BURSA'nın deprem tehlikesi artmakta." ifadelerine yer verdi.

Bursa'da Mustafa Bozbey'in mazbata töreninde ilginç anlar Bursa'da Mustafa Bozbey'in mazbata töreninde ilginç anlar

Osman Bektaş, diğer jeologların aksine Marmara'da olası bir sarsıntının 7'den büyük olmasının mümkün gözükmediği yönünde de açıklamalar yapmıştı.