Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci tur oylamasının resmi olmayan sonuçlarına göre Cumhur İttifakı'nın adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın birinci turdaki farkını koruyarak yeniden seçildiğini belirtti.

Seçimi kazanan Erdoğan'ı tebrik eden Destici, "Bazen mitinglere beraber katıldık. Deprem bölgesine ziyaretlerimiz oldu. İnsanüstü bir çabayla çalıştığına, gayret gösterdiğine ve bunu da devlet adamlığı şuuruyla, ülkesine ve milletine hizmet etme gayesiyle yapmış olduğuna şahit olduk. " diye konuştu.

Mustafa Destici, Türkiye'nin ve Türk milletinin, devletin bekasını ve ülkesinin bölünmez bütünlüğünü önceleyenlerin, "terörle mücadele kararlı bir şekilde sürsün" diyenlerin kazandığını söyledi.

'ZAFER TURİZM İLE İYİ YOLCULUKLAR"

Bahçeli'den İmamoğlu'nun skandal 'Hamas' açıklamasına tepki Bahçeli'den İmamoğlu'nun skandal 'Hamas' açıklamasına tepki

Cumhur İttifakı'nın hiçbir pazarlık olmadan, Türkiye sevdasıyla çalıştığını dile getiren Destici, "Neticede çalışan, samimi olan kazanmıştır. Pazarlık içinde olanlar kaybetmiştir. Onlara da başta Kemal Kılıçdaroğlu ve 7'li masaya da Zafer turizm ile Kandil'e hayırlı yolculuklar diliyoruz." dedi.

"KILIÇDAROĞLU İSTİFA EDER Mİ?"

Mustafa Destici, bir gazetecinin, "Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir seçimi daha kaybetti. Acaba istifa eder mi?" sorusuna, "Bu, CHP'nin iç problemi ve meselesidir. Onlar kendi içlerinde değerlendirecektir. Benim o konuda bir şey söylemem doğru olmaz diye düşünüyorum. Biz şu anda seçim sonuçlarıyla ilgileniyoruz." yanıtını verdi.

'TÜM VATANDAŞLARI KÜLLİYEYE DAVET EDİYORUM''

Destici seçim zaferini, ''Kıymetli dava arkadaşlarım, Değerli Vatandaşlarım;  Bugün 2. turu gerçekleştirilen  13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde milletimizin iradesi ile resmî olmayan sonuçlara göre yeniden Cumhurbaşkanı seçildiği görülen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı ve Cumhur İttifakımızı tebrik ediyor, seçim sonuçlarının Türkiyemize, Milletimize, Türk ve İslam âlemi ile tüm dünyaya hayırlar getirmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.  Bu başarıyı kutlamak ve alkışlamak üzere,  camiamız başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızı Ankara Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılacak programda birlikte olmaya davet ediyorum.'' ifadeleriyle özetlemişti.