''Ruhsuz insanımsı mahluklar ve “Allahsız bir İslam”!? Halksız demokrasi!. Haksız bir adalet!. Artırılmış gerçeklik, bir annenin ölmüş kızıyla buluşmasından daha çok şey ifade ediyor. “Vicdan” soslu yeni bir “din algısı” üretilmeye çalışılıyor?'' ifadeleriyle yazısına giriş yapan Dilipak yeni yeni türeyen tanımlarla birlikte yürütülen algı çalışmalarını ele aldığı yazısında Abramovic'in İstanbul'a gelecek olmasına sevinan hükümete yakın medyaya da tepki gösterdi.

Marina Abramovic

Satanist, Kanibalist ve Pedofil? 'Marina Abramovic Sergisi' İstanbul'da haberimizin detayları için tıklayınız

Habervakti'nin kısa bir süre önce gündeme getirdiği Abramovic olayıyla ilgili Dilipak köşesinde tam olarak şu ifadeleri kullandı:

Deizmi, dinsizliği geçtik, Satanizm modası yayılıyor.  Sırp kökenli  “efsane performans sanatçısı Marina Abramović nihayet İstanbul’da”ymış. “Marina Abramović + MAI, Akış / Flux sergisi”yle 31 Ocak 2020’den itibaren Akbank’ın desteğiyle Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi ve eşlik eden sergiyle Akbank Sanat’ta “sanatseverler”le buluştu. Sermaye, üniversite, sanatçı el ele!?. Abramović’in Pedofilik Pizzagate skandalının “kahramanlarından biri” olduğuna ne demeli!?.

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer de bu nedenle çok heyecanlıymış. Öyle ki toplantıda, “Gerçekten ortalık yıkılacak” demekten kendini alamamış. Bu işin arkasındaki gerçek yakında ortaya çıkar. Ama şu kadarını söyleyeyim, Türkiye bugün, siyasi, askeri, ekonomik yönden olduğu gibi, dini yönden de saldırı altında. Bunların başında da kültür emperyalizmi geliyor. AK Parti yanlısı yayın yapan medianın Abramović yalakalığına gelince; ne diyeyim ki, onlar da onlarla haşrolsun, kim kimin peşinden gidiyorsa, peşine düştüklerinin varacağı yere varacaklardır. Kılavuzu karga olanların başka bir varacakları yer olmasa gerek. Selâm ve dua ile.