Siyaset kelimesinin semantik serüvenine dikkat çeken Dilipak, "Allah (cc) kitabında; “bilmediğiniz şeyin peşine düşmeyin” der. Siyaset zor sanattır. Örfte “Siyaset gömleği” kanlıdır. “Siyaset meydanı” adam asılan yerdir. Adam asılan sehpaya “Siyasetgah” derler. “Siyaset etmek” -adam öldürmek- demek demektir. “Siyaseten katl” diye bir şey vardır, fetvasını da almışlar, masumu asarlar, hatta kundakdaki bebeği bile boğarlar." ifadelerini kullandı.

Yazar, okurlarına 28 Şubat zülmünün faillerine "Sizinle hesaplaşacağız" diyerek meydan okuyan Hasan Celal Güzel'in, kirli siyaset hesaplarını faş ettiği "MEĞER BEN NE ENAYİYMİŞİM!!'' yazısını okumalarını salık verdi.

10 emir kriterleriyle ayağa kalkar bu millet" diyen Dilipak, Kur'an-ı Kerim'deki emirleri Akif'in tabiriyle-asrın idrakiyle- sıraladı. Dilipak'ın sıraladığı emirlerle, tevhid ve ahlaki-manevi değerleri vurguladı.

Seçimlerin zamanı ve durumuna dair müphemiyetin hakim olduğunu belirten Dilipak, bu seçimlerin zor olacağını, yıllarca tartışılacağını ve yakın bir gelecekte yineleneceğini ifade etti.

Söz konusu yazının tamamını okumak için...