Milli Piyango çılgınlığının ayyuka çıktığı yeni yıl öncesinde yaşanan 'haram' yarışına Diyanet İşleri'nin sessiz kalmaması gerekirken, konuyla ilgili de henüz bir açıklama yapılmış değil. Konuyla ilgili hassasiyetlerini dile getiren vatandaşlar Diyanet'in piyangonun haram olduğunu belirten bir Cuma Hutbesi okuması çağrısında bulundu.

PİYANGODAN KAÇININ

İslam'ın haram kıldığı piyangonun Müslüman bir ülkede özendirilerek ve iştah kabartılarak pazarlanması tepkilere neden olmaya devam ediyor. Maide Suresi'nin 90. ayetinde ''(Ey inananlar, hamr [alkollü içki], kumar, putlar ve fal okları şüphesiz şeytan işi pisliklerdir, bunlardan kaçının ki saadete eresiniz.)'' yer alan Allah(c.c) kelamına rağmen aleni bir şekilde piyangoya teşviğin arttırılması, bilinçli bir projenin ürünü olarak değerlendirildi.

HARAMA TEŞVİK İNFİALE NEDEN OLUYOR

Piyango çılgınlığı denince ilk akla gelen yerlerden biri olan Eminönü'ndeki meşhur piyangocunun önünde soğuk havalara rağmen saatlerce kuyruk bekleyen insanların görüntüleri, toplumda infiale neden olurken toplumdaki İslami hassasiyetin de zayıflatıldığı yönünde uzmanlardan açıklama geldi. İnsanları harama teşvik eden bir yapının, toplumdaki aile yapısını dinamitleyebileceği gibi huzur ve güven ortamının da ortadan kaldırılabileceği vurgusunda bulunuldu.

Haber Vakti