TGRT Haber’de ekonomiye ilişkin eleştirileriyle gündeme gelen Ekrem Açıkel, “Ekrandan çekilmiş, zorunlu izne çıkarılmıştım. Mazeretlere sığınmadan aşkla çalışıp işime ruhumu katarak bayraklaştırdığım TGRT Ana Haber benim için bitti. Hakikate hürmete devam edeceğim artık işsizim.” ifadeleriyle ayrılığı duyurmuştu.

ARTIK HALK TV'DE

Açıkel, bugün Twitter paylaşımında Halk TV’ye geçtiğini, “Dostlar, güzel bir haberim var ‘Ne zaman döneceksin?’ Hep sordunuz. Vuslat :). Artık Halk TV ailesindeyim. Yarın saat 13’te ilk bülten için ‘Vira bismillah’ diyeceğim. Bana kucak açan Halk TV yönetimine teşekkür ederim. Ahlâklı hakikate hürmet eden halk haberciliğine devam…” ifadeleriyle duyurdu.

CAN COŞKUN'UN YERİNE GELDİ

Açıkel’in saatini duyurduğu bültende programı olan sunucu Can Coşkun da Halk TV’den ayrıldığını duyurdu. Coşkun, yeni geçeceği kanalın ismini resmi ayrılık sonrası duyuracağını söyledi.

ENVER AYSEVER'İ ÇILDIRTTI

CHP eski PM üyesi Enver Aysever, Halk TV'nin Ekrem Açıkel'i işe almasına tepki gösterdi. Aysever, “Ekrem Açıkel biliyorsunuz 3 Temmuz’da Fenerbahçe’nin çökmesi için en alçakça yayınları yapmış, koskoca bir Fenerbahçe camiasını mağdur etmiş, Türk sporundaki bütün rezilliklerin arkasında olan Gülen cemaatiyle birlikte hareket etmiş bir isim.” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe’nin Aziz Yıldırım dönemindeki isimlerle konuştuğunu ifade eden Aysever,  kendilerinin de bu durumdan son derece rahatsız olduklarını dile getirdi. Aysever konuşmasında Fenerbahçe tribünleri ayağa kalkmış “hükümet İstifa” derken Fenerbahçe’yi hedef alan kim diye sordu.