Cumhuriyet'in 100'üncü yılını temsil edecek Atatürk Cumhuriyet Kulesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü'nün yıl dönümünde kapılarını Ankaralılara açtı.

197 metre uzunluğundaki kulede uluslararası sergilerin düzenlenebileceği sanat galerisi, kütüphane, spor salonu, alışveriş merkezi, nikah salonu, uzay terası ve bilim merkezinin yanı sıra kafe ile panoramik manzaraya sahip dönen restoran da bulunuyor.

Açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı

Keçiören ilçesinde hayata kazandırılan Ankara Cumhuriyet Kulesi, cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımlarıyla açıldı.

Açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapılan hizmetlere ve yerel seçimlere değindi.

"Bu durum başka bir partinin başına gelse yer gök yıkılırdı"

Para sayma görüntüsü soruşturması üzerinden CHP'yi eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Desteleri dolarları gördünüz değil mi? Hayırdır ne iş bu? Bu durum başka bir partinin başına gelse yer gök yıkılırdı." ifadesini kullandı.

"31 Mart'ta bunları emekli edelim"

CHP'li belediye başkanlarına da tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ankara'da da İstanbul'da da İzmir'de de bunları 31 Mart'ta emekli edelim. Şu CHP zihniyetinin fetret devrinden Ankaramızı kurtarmaya var mıyız?" diye konuştu.

"Turgut kardeşim Ankara'yı yeniden ayağa kaldıracak"

"Ben Turgut kardeşimin yanındayım." diyen Erdoğan, "Altınok, Ankara'yı yeniden ayağa kaldıracak." dedi.

"Tüm şehitlerimize rahmet diliyorum"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Sevgili Ankaralılar, sevgili Keçiörenliler, değerli kardeşlerim sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Bugün 18 Mart zaferi biliyorsunuz. Buraya Çanakkale'deki törenden geldik. Çanakkale'deki şehitlerimiz başta olmak üzere tüm kahramanlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum.

"Kulemiz başlı başına bir azim abidesidir"

Uzun yıllar boyunca ikamet ettiğim Keçiören'deki Atatürk Cumhuriyet Kulesi'nin hayırlı olmasını diliyorum. Şehrimize kazandırılmasında emeği geçen Turgut Altınok başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Çankaya tarafında yapıldığı tarihten itibaren şehrin simgesi haline gelen bir Ata Kule vardı, şimdi de şehrimize yeni bir sem bol kazandırıyoruz. Bu kulenin serencamı da ayrı bir hikayedir. Bu hikayenin en önemli tarafı, bu kule Keçiörenlilerin sahip çıkması ile ayakta kalıp hizmete girmiştir. İlçe halkı sahip çıkmasa bu eserin yerlerinde yeller esiyordu. Kulemiz başlı başına bir azim abidesidir.

"Turgut Altınok en sorunlu ilçelerden birini en gözde yerleşim yeri haline getirmiştir"

Ankara'nın en yüksek yapısı olarak 197 metreden Ankara'mızı selamlayacak. Ziyaretçilerine unutulmaz hizmetler verecek. En üstte yer alan Selçuklu yıldızı buraya vurulmuş Ankara mührüdür. Nikahlarını 152 metre yükseklikte kıyacak çiftlerimizin yeni hayatlarına bulutların üzerinde gireceği anlaşılıyor. İnşallah bu kule Ankara'ya hizmet ettiği müddetçe Altınok'a edilen hayır duaları da sürüp gidecektir. Turgut Altınok Başkentin en sorunlu ilçelerinden biri en gözde yerleşim yeri haline getirmiştir. Bu üretkenliğini 31 Mart'tan sonra Ankara'nın tamamı için kullanacaktır.

"Ankara'yı CHP zihniyetinden kurtarmaya var mısınız"

Şu CHP zihniyetinin fetret devrinden Ankara'mızı kurtarmaya var mısınız. Bunların Ankara'ya verecekleri hiçbir hizmet yoktur bundan sonra da olmayacaktır. Ankara'yı Türkiye Yüzyılı'na hazırlayacak yeni dönemin kapılarını Turgut kardeşimizin açacağına inanıyorum. Cumhurbaşkanı olarak ben yanındayım. Vereceğimiz desteklerle sadece Keçiören değil Ankara yeniden ayağa kalkacak. Türkiye 21 yıldaki atılımlarını eser ve hizmet siyaseti ile gerçekleştirdi. Son dönemde vizyonsuzluğu, projesizliği, hizmetsizliği yücelten anlayış öne çıkarılıyor.

"Ne yapılıyorsa biz yapıyoruz"

Verdiği sözleri tutmayan siyasetçi profili arzı endam ediyor. Şu yollarda en ufak adım atıldı mı? Melih Bey döneminde atılmış adımlar var ama bu beyefendi geldiğinden beri yapılmış bir şey yok. Ne yapılıyorsa biz yapıyoruz. Metro falan yok, derdi de yok. Bundan sonra da hiçbir şey yapmayacağını söyleyen siyasetçiler türedi. Önümüzdeki dönem için iş yapmaya niyetlenmediklerini beyan ettiklerine göre bunlardan beklenti söz konusu olamaz.

"Meydanı tembel siyasetçilere bırakamayız"

Seçimleri kimin kazanıp kaybettiğinden ziyade bu anlayışın ülkemize musallat olmasından dolayı üzüntülüyüz. Biz eser ve hizmet siyaseti diyerek gecemizi güdümüze katarken meydanı tembel siyasetçilere bırakamayız. Bunları 31 Mart'ta siyasetten tavsiye etmeliyiz. Şehirlerimize tahsis ettiğimiz bütçelerin bunların nereye gittiği meçhul. Desteleri dolarları gördünüz değil mi? Bu durum başka dönemde başka parti mensuplarının başına gelse yer gök yıkılırdı. Bir dönem ben hesap uzmanıyım diyorlardı. Hesap uzmanı şimdi Ankara'da bir dairede, emekliye ayrıldı. Bunlar da gidecek. 31 Mart'ta bunları emekli edin.

"Yeniden Ankara diyor yola böyle koyuluyoruz"

Bunların derdi ne Atatürk ne dürüstlük. Tek dertleri sahte düzeni korumaktır. DEM'e destek için atmadıkları takla kalmadı. 14-28 Mayıs'ta kazandık geliyoruz dediler. Ankara ve İstanbul başkanıydı bunlar. Altılı masada kazanıyoruz, geliyoruz diyorlardı. Hiçbiri Meclis'te yok. İşte bunların siyaset bilinci de bu kadar. Kazanmak değil, sadece bize kaybettirmek için paçamıza yapışanlar çıktı. Biz kaybedince kazanacak olan kim tabii ki tek parti faşisti CHP ve DEM. Allah bunlara akıl fikir versin diyor işimize bakıyoruz. Yeniden Ankara diyor yola böyle koyuluyoruz. 31 Mart seçimlerini bu uzun yolculuğun yeni bir başlangıcı olarak görüyoruz.

"Enflasyonun düşüşünü hep birlikte izleyeceğiz"

İyi Parti kurultay için gün sayıyor: Akşener dönemi kapanıyor İyi Parti kurultay için gün sayıyor: Akşener dönemi kapanıyor

Ankara artık başkent olmanın ötesinde dünyanın savunma sanayii merkezlerinden birine dönüştü. Savunma sanayi şirketlerimiz milli gururumuz olan ürünlerin üretimini burada yapıyor. Buralara gelmek öyle kolay olmadı. Son dönemde yaşanan hadiselerin yol açtığı sıkıntılar kazanımları görmememize asla engel olmamalıdır. Asrın afetinin getirdiği 104 milyar dolarlık ilave yük bizi hedeflerimizden uzaklaştırmadı ancak arzu etmediğimiz sonuçlara yol açtı. Refah kaybının farkındayız. Bunun çözümü daha çok üreterek, kazanarak devletin imkanını artırmaktır. Birileri sinsi oyunlar peşinde koşuyor. Seçim sonrası için felaket tellallığı yapanlar kısa vadeli vurgun amaçlıyor. Gönlünüz rahat olsun. Bakanlarımızla ekonomi politikamızın başarısı için yoğun mesai harcıyoruz. Tüm göstergeler doğru istikamette gittiğimizi gösteriyor. Enflasyonun yılın ikinci yarısından itibaren geçeceği hızlı düşüşü hep beraber izleyeceğiz. Milletimize verdiğimiz her söz namus sözüdür. Sözümüzü unutmaz hepsinin takibini yaparız.