Her seçim öncesi olduğu gibi yine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üniversite mezunu olmadığı iddiaları ortaya atıldı.

MEZUNLAR KİTAPÇIĞINDA ADI VAR

TV5'in haberine göre; Erdoğan’ın üniversite diploması olmadığına dair tartışmalar seçim öncesi bir kez daha ortaya çıkarken Marmara Üniversitesi mezunlar 1983 baskısında Erdoğan'ın üniversiteden mezun olduğu ortaya çıktı.

erdoğan marmara üniversitesi mezunlar kitapçığı

İletişim Başkanlığı da yayınlamıştı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üniversite mezuniyet belgesinin yanı sıra mezunlar defteri, askerlik şubesine yazılan yazı ve okul kayıt defteri gibi resmi evrakları yayınlamıştı.

Üniversite sınavına girdiği 1974 yılına ait Üniversitelerarası Seçme Sınavı Sonuç Belgesi’nde Erdoğan’ın İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’ni kazandığı bilgisi yer alıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 1974 yılında üniversiteyi kazandığında başladığı okulun adının İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi olduğu biliniyor. Bu okul daha sonra öğretim hayatına Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Akademisi olarak devam ediyor.

RAFAEL SADİ: 4 YIL AYNI SIRADA OKUDUK

Geçtiğimiz aylarda İsrailli gazeteci Rafael Sadi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile sınıf arkadaşı olduğunu söyleyerek "Diploması var mı yok mu tartışılan Erdoğan’la dört yıl üniversitede aynı sırada okuduk" ifadelerini kullandı.