Haziran ayında AK Parti Düzce İl Kadın Kolları Başkanlığı görevinden ayrılan Gönül Asuk, görevden ayrılmasının ardından Abdurrahman Dilipak aleyhine açılan davadan çekildiğini duyurdu. 81 il ile birlikte yapılan suç duyurusunda Asuk'un da adı geçiyordu. 

DURUŞMAYA KATILAN TEK İL KADIN KOLLARININ BAŞKANIYDI

Son duruşmada müşteki 81 il, AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanlığı ve AK Parti Genel Merkezi'nden hiç kimse duruşmaya katılmamışken, Düzce İl Kadın Kolları adına bir avukat duruşmaya katılmıştı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNAN KADIN KOLLARI BAŞKANLARININ 3'TE 1'İ ŞU AN GÖREVDE DEĞİL

Bilindiği gibi suç duyuruları o günkü kadın kolları il başkanları tarafından, partide, diğer yönetim kurulu üyeleri ile birlikte açıklama yapılarak yapılmasına rağmen kadın kolları il başkanları kişisel olarak şikayetçi olmuşlardı. Müşteki 81 il kadın kolları başkanının yaklaşık üçte biri; ölüm, istifa, görevden alma ve kongre ile bugün o görevde bulunmuyor. Ayrılan il başkanlarının şikayetlerini sürdürüp sürdürmedikleri, yeni göreve gelenlerin şikayetçi olup olmadıkları, bu konuda parti il başkanlıkları ve genel merkez teşkilatlarının hiyerarşi içinde bir kararları olup olmadığı bilinmiyor.

BU OLAYDAN SONRA KADIN KOLLARINDA VE BAKANLIKTA DEĞİŞİKLİKLER OLDU

Bilindiği gibi bu süreçte, bu süreci yöneten kadın kolları genel başkanı ve aile bakanlıklarında da değişiklikler olmuştu. Aynı şekilde, dava konusu yazıda şikayet konusu edilen İstanbul Sözleşmesi'nden de cumhurbaşkanı geri çekilme kararı almıştı.

SADECE BİR KADIN KOLLARI BAŞKANI AVUKAT GÖNDERİYOR

Son olarak AK Parti Giresun İl Kadın Kolları Başkanı Berrin Aydın adına bir avukat, mahkemeye vekaletname gönderdi.

14 EYLÜL'DE DURUŞMA DEVAM EDECEK

Dilipak'ın davası, 14 Eylül’de bu Çarşamba günü, Küçükçekmece 2. Asliye Ceza Mahkemesinde saat 10.00 da kaldığı yerden devam edecek.