Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ethem Sancak, İnci Sözlük'ün konuğu oldu. Sancak, programda gelen soruları yanıtladı.

Sancak, “Vatan Partisi'ne geçmekle çok güzel bir karar verdiniz. Tebrik ederim sizi. Birlikte çok güzel işler yapacağınıza inanıyorum.” sorusuna “Ben Vatan Partisi'ne geçmedim. Zaten Vatan Partisi'ndeydim.” yanıtını verdi.

'AK PARTİ'DEKİ AMERİKANCILARLA ÇATIŞMAYA GİRDİM'

Gençlik yıllarından beri Vatan Partisi'nde olduğunu belirten Sancak, “Şimdi ismi Vatan. Birkaç kere zor ve zorbalığa karşı isim değiştirdi Vatan Partisi. Ben katıldığımda Türkiye İşçi Köyü Partisi'ydi. Ve 1976'da katıldım. Sonra askere gittim. Darbe oldu. O parti kapandı. Başka partilere geçtim. Böyle evrildi. Sonra Vatan Partisi'ne en yakın fikirlerini savunup fikirlerini savunan Tayyip Erdoğan'ın arkadaşı oldum. 20 yıl da onunla beraber yol yürüdüm. Fakat AK Parti'de iki çizgi kavgası var. Maalesef AK Parti yavaş yavaş arındığı için kirlerinden... İçinde hala ciddi bir şekilde Amerikancı bir lobi var. Onlarla fikri çatışmaya girdim ve ayrılmak durumunda kaldım. Ayrılınca da yine milli cephenin bir başka mevzi olan Vatan Partisi'ne katıldım. Çok da memnunum” ifadelerini kullandı.

TEMEL VAAT BAĞIMSIZLIK

Vatan Partisi'nin seçim vaadini açıklayan Sancak “Yetmiş yıldır bizi yönettikleri, 80'den sonra bizi açlığa mahkum ettikleri neoliberal serbest piyasa düzenini yıkmak, yerine Mustafa Kemal'in bu ülkeyi inşa ederken İzmir İktisat Kongresi'nde ana fikirlerini belirlediği, üretim ekonomisini esas alan bir milli üretim devrimi gerçekleştirmek. Biz bu iki ana şeyi bu ulusa vadediyoruz. Milli ekonomi inşa edeceğiz. Kimse işsiz kalmayacak. Hiçbir genç işsiz kalmayacak. Herkes üretecek. Herkes tasarruf edecek. Herkes istihdama vesile olacak. Bu üretimi de adil bölüşeceğiz. Ve ülkeyi refaha kavuşturacağız. Bu mümkün mü? Mümkündür” açıklamasında bulundu.

Gençlerin gerçeği ve yaklaşan tehlikeyi en erken hisseden insanlar olduğunu söyleyen Sancak “O yetilerinden dolayı, geleceğin partisinin, ülkeyi kurtaracak partinin, Vatan Partisi olduğunu görmeye başladılar ve bu hissiyatla da Vatan Partisi'ne yöneliyorlar.” dedi.

Partisinin oy oranının yüzde 30'lara 60'la çıkacağını iddia eden Sancak, “Elli yıldır biz bugünlere hazırlanıyorduk. Emperyalizmin çökeceğini, sistemin çökeceğini yazıyorduk. Sabırla bugünlere hazırlanıyorduk. Şimdi mızrak çuvala sığmıyor. Sistem çöktü. 650 milyar dolar borç ve bocalayan bir ülke... Bölünme tehlikesiyle karşı karşıya bir ülke... Artık kitleler bunu görmeye başladı. O yüzde 0.3'ler çok yakında, yüzde 30'lara, yüzde 60'lara çıkacak. Mustafa Kemal yola çıktığı zaman kaç kişiyle çıktı? Samsun'a gittiğinde kaç kişi vardı yanında? On yedi kişi. Ama bir süre sonra bütün milleti birleştirdi. Yedi düveli yendi.” dedi.

'MİLLETİMİZE GÜVENİYORUZ'

“Geçmişte bir seçim önce yüzde 27 oy alıp bir sonraki seçimde yüzde 1'e düşen partiler oldu. Mesela Ecevit, yüzde 3'lerde, 5'lerde dolaşırken Kıbrıs'ta kahraman bir iş yaptı Erbakan'la. Yüzde 41 oy aldı ve iktidara geldiler. Biz çok umutluyuz, bu seçimde Meclis'e ve Hükümet'e gireceğiz. Sonraki takip eden seçimlerde de mutlak iktidar olacağız. Milletimize güveniyoruz.”

'NATO'DAN ÇIKACAĞIZ'

NATO'nun amacının Türkiye'yi parçalamak olduğunu anlatan Sancak “NATO'ya girmek Mustafa Kemal'in ölümünden sonra basiretsiz yöneticilerin en büyük gafleti ve ihanetiydi. Şimdi zamanı geldi, çıkacağız. Kesinlikle beş altı ay içerisinde...” diye konuştu.

'SURİYE'YLE BARIŞACAĞIZ KOVBOYLARI ARİZONA'YA YOLLAYACAĞIZ'

Partisinin Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanı da olan Sancak, Suriyeli mülteciler konusunda şöyle konuştu:

“Mülteci programımız çok basit. Biz Suriye'yle barışacağız. Amerika'nın, çok şükür, hegemonyasından kurtuluyoruz. Kardeşimiz Esad'la oturacağız. Onun ülkesini inşasına yardım edeceğiz. Ve buradaki Suriyeli misafirlerimiz gönüllü bir şekilde kendi evlerine, kendi topraklarına gidecekler. Beraber mutlu mutlu yaşayacağız. Aradan pasaportu kaldıracağız. Nitekim süreç 2010'larda neredeyse oraya gelmişti. Mayınları temizliyorduk. Amerika girdi devreye, renkli devrimlerle, turuncu devrimlerle, Orta Doğu'yu kana buladı. Libya'yı parçaladı, Irak'ı parçaladı, Suriye'yi... Bütün bunları niye yapıyordu biliyor musun? Türkiye'yi parçalamak için. Çünkü Asya'ya hükmetmek isteyen bir güç Türkiye duvarını geçmek ve yıkmak zorundadır.

“Suriye, Rusya, İran, Arap milleti, Hindistan hep el ele vereceğiz ve bu Amerika'yı buradan kovacağız. On bin kilometrede öteden gelip bizi birbirimize düşürdüler. O kovboyları geldikleri o Arizona Çölü'ne yollayacağız. Gidip yine at çalsınlar.”