Twitter üzerinde açıklamalarda bulunan 'Berkant' adlı bir vatandaş, Covid-19 salgını nedeniyle gerçekleştirilen kapanmaların hayat pahalılığına neden olduğunu öne sürerek bir dizi uyarıda bulundu.

İşte söz konusu paylaşımların tamamı:

Sabit gelirli kardeşlerimiz, küresel çetenin plandemi oyunlarıyla ülke ve millet ekonomisini ne hale getirdiğini sanırım anladınız. 2.5 yıl önceki gibi tekrar başlatılmak istenen "evde kal hayatta kal, hayat eve sığar" yalanlarına kanmayalım bir daha sakın. Tamam işin ucu ilk etapta sabit gelirlilere dokunmuyormuş gibi algılansa da olayın neticeleri bırakın ucunu, ucu-sapı her tarafı dibine kadar 7'den 70'e her vatandaşa dokunuyor ve dokunacak.

'BU HAYAT PAHALILIĞI GÖKTEN ZEMBİLLE Mİ İNDİ?

Evde kalan memur-öğretmen zannetti ki oh ne güzel, yattığım yerden maaş gelecek. Birkaç ay geldi de sonra ne oldu? Bu hayat pahalılığı gökten zembille mi indi? Yüzbinlerce esnaf kısıtlı-kapalı kaldığı dönemlerde girdiği borcu kapatmak için kütür kütür zam yaptı ürünlerine. Lokantalara patatesini, soğanını, bakliyatını, sütünü vs. satamayan çiftçi,toptancı ne hale geldi? Özellikle çiftçi ekim yapmadı bir sonraki sene, çünkü malı elinde patladı ve dünyanın zararını yaptı. Peki bir sonraki sene ne oldu? Piyasada mal kalmadı ve haliyle fiyatlar uçtu. Bu her kalem ürün, mal için böyle oldu. Yaaa sabit gelirli kardeşim, sen kısa vadeli rahatlık  karşılığında aldığın maaşın hatırına bu deli saçması kısıtlama ve kapanmalara göz yumdun-sustun, belki de destek verdin ama bunun acısı sonradan hayat pahalılığı ve zam yağmuru olarak tüm halka fatura edilmedi mi? Halen de o kapanmaların, kısıtlamaların neticelerini yaşamıyor muyuz? Demek ki hayat eve sığmıyormuş, bu akla, mantığa, bilime tersti baştan beri ama belli ki küresel patronların projesine(DSÖ) uygunlukmuş asıl kriterleri bazılarının.  Online eğitim, online ofis iş filan diyerek uzatılan elmayı yemeyin sakın bir daha, çünkü o elma sonradan size yol-su-baraj olarak dönmeyecek bunu bilin. Dönecek olan iğneden ipliğe herşeye yapılacak zam ve enflasyon karşısında eriyecek olan maaşlarınızdır.

'EĞİTİM FAKÜLTELERİ MEZUNLARI MESLEKSİZ KALACAK'

Üstelik zaman içerisinde online eğitim ile öğretmen istihdamı minimum seviyeye indirilerek eğitim fakülteleri mezunlarının tamamına yakını mesleksiz kalacak. Atanma belki hiç olmayacak. Çünkü milyonlarca öğretmenin maaşı, SSK ve giderleri vs. olmadığı için dijital eğitim Devlet için daha kârlı görünecek. Bu bankacılık, ofis işleri, belediye, büro hizmetleri gibi birçok  kurumsal iş-meslekler için de geçerli. Birkaç ay evde rahatlık uğruna çocuklarınızın geleceği yok olacak. Bunu birazcık feraseti, basireti olan insanlar dahi anlayabilir. Sarı öküz "maske" uygulamasının kabulü ile verildi.

'SOLUNUM YOLLARI VİRÜSLERİ İÇİN AŞI OLMAZ'

Kolları sıvayıp hastanelere koşanlar için zaten söz söylemeye gerek bile yok. Sürekli mutasyona uğrayan solunum yolları enfeksiyonları-virüsleri için aşı olmaz diyen gerçek hekimlerin sözlerine itibar etmeyip mason locaları ve aşı firmaları ile bir şekilde ilişki halindeki mümessil kılıklı beyaz yakalılara inananlara ne anlatsanız boş. Onlar ölüm(yoğun bakım odaları) gösterilip deneysel sıvılara ikna edilerek hipnoz haline sokulanlar.Hipnozdan uyanmaları vuruldukları sıvıların yan etkilerinin başlaması halinde dahi çok zor,çünkü korku aklı esir almış. Bu nedenle aklı korkuya teslim etmeyelim.