Süper Lig'in ilk haftasında Ümraniyespor'la karşı karşıya gelen Fenerbahçe 3-3 beraberlikle sahadan ayrılarak taraftarlarını üzdü. Üzülen taraftarlar arasında ünlü piyanocu Fazıl Say da yer aldı. Say üzüntüsünü sosyal medyadan paylaşırken, Ümraniyespor'u küçümseyen ve zan altında bırakan açıklamalarda bulundu.

'ÜMRANİYESPOR'A PARA AKMIŞ, 4 SEÇİM İKTİDARI DESTEKLEMİŞ BİR İLÇE'

Ümraniyespor'u iktidarın desteklediğini öne süren Say, “Transfer-para-iktidar-VAR-futbol konuları incelenmelidir. Zamanı gelince ele alınacaktır. Ümraniye 2004,2009, 2014, 2019 belediye seçimlerinde, iktidarın kalesi bir ilçe sonuçta. Gayet iyi oynayan bir takım. Niye Tuncelispor Süper Lig’de değil mesela? Eskişehir? Altay? Birkaç tane daha atalım da içim rahatlasın. Jesus’u getirdi. Şampiyonlar Ligi hayal oldu. Ceza kapıda. 8 forvetle maç yapan bir takım… Ligde kötü başlangıç. Kim çeker bu çileyi daha fazla? Kim? Para için bu takımda oynayanlar mı? Fenerbahçe bir ruhtur. Adını doğru telaffuz edebilen var mı? Ümraniye’ye gelince… Hakkıyla 1 puanı aldı. İyi takım. İlçe takımı ve Türkiye’de bu işler böyle; bir nevi yeni Başakşehir. Para akmış bir yerden bir sürü şahane yabancı transfer. 4 seçim iktidarı seçmiş bir ilçe. İlk 5 e girer. Sonra? Siz söyleyin?” ifadelerini kullandı.

AA-20220808-28602423-28602419-FENERBAHCE_HANGIKREDI_UMRANIYESPOR

TRANSFERLERİ DE TOPA TUTTU

Fenerbahçe'nin transferlerini beğenmediğini söyleyen ünlü piyanocu “Şimdi arkadaş; hayatın ilk kuralıdır, ‘iyi giden bir şeyi bozmayacaksın.’ Mümkün mertebe muhafaza edeceksin. Baktın olmuyor o zaman müdahale edersin. Bunları hatırlarsınız yazmıştım; İsmail Kartal iyi iş çıkarıyor, dursun. Kim Min Jae’yi kaybetme. Takımın akışı iyi.” dedi.

AA-20220808-28602623-28602621-FENERBAHCE_HANGIKREDI_UMRANIYESPOR

“Dünyada hangi VAR hakemi bu golü verirdi?”

Hakemleri de eleştiren Say, “Hakemler konusuna gelince de; En çok aklımda kalan Ümraniye’nin ilk golü, adam 2 metre ofsaytta ve hamle yapıyor dokunamamışsa da. Dünyada hangi VAR hakemi bu golü verirdi merak ederim… Biz Fenerbahçe’yiz. Her attığımız ve yediğimizde işimiz VAR’da. Bu çok kötü işte.” İfadelerini kullandı.

ÜMRANİYESPOR'DAN 'GÜLYABANİ'Lİ CEVAP

Fazıl Say’ın ortaya attığı aşağılayıcı ve iftira dolu açıklamalara Ümraniyespor sosyal medya hesabından Kemal Sunal ile Şener Şen’in başrollerini paylaştığı “Süt Kardeşler” filminden bir kesitle cevap verdi. Ayşen Gruda’nın gördüğü ‘gulyabani’yi anlatmaya çalışırken verdiği çaba ve bir türlü anlaşılmayan merhum aktörün güldüren repliğinin yer aldığı kesit, taraftarları da eğlendirdi.

FENERBAHÇELİ BİR FUTBOLCUNUN MAAŞIYLA KURULMUŞ TAKIM

Sosyal medyada Say'ı eleştiren çok sayıda isim Fenerbahçe'nin piyasa değerinin 186 milyon euro olduğunu, Ümraniyespor ise 8 milyon euro olduğunu vurguladı. Süper Lig'in en düşük bütçeli takımına para akıtıldığını öne süren Say'a Fenerbahçeli bir futbolcunun maaşıyla kurulmuş bir takıma iftira atmak yakışmadı, yorumları yapıldı.