Habervakti Genel Koordinatörü Bülent Deniz'in hazırlayıp sunduğu Akit TV'nin dikkat çeken programı Derin Gerçekler'de Nekbe ve Şirin Ebu Akile ile ilgili Abdurrahman Dilipak önemli açıklamalarda bulundu.

Şirin Ebu Akile’nin cenazesinde yaşanan utanç verici görüntüleri değerilendiren Dilipak, “Tabut neredeyse düşüyordu ama bu durum sürpriz değil ve onların karakterlerine uygun. Bu beyaz adamın bütün Kızılderilileri öldürmesi hadisesini düşünürsek dünyada yaşayan 4 büyük ırktan birini yok ettiler akla hayale gelmeyecek vahşetlerle.'' ifadelerini kullandı.

Nekbe meselesine değinen Dilipak, “Nekbe’nin yıl dönümündeyiz 1 milyona yakın insanı topraklarından ettiler onların bağımsızlık günü olarak kutladıkları günün 1 gün öncesi ise Filistin halkı için sürgün günü. Yani birilerinin matem gününü Siyonistler sevinç günü olarak kutluyorlar. ’bir başkasının kanları ve gözyaşları üzerine kendilerine iktidar ve servet arayanlar’ darbeciler de Siyonistler de böyledir.” dedi.

NEKBE ZULMÜNÜN ACI SONUÇLARI

Dilipak, ”İsrail bağımsızlık ilan ettikten bir gün sonra o topraklarda yaşayan bir milyon insan tehcir edildi. İsrail’de bugün fiilen yaşayan insan sayısı Filistin’de bu topraklardan sürgüne gönderdikleri insan sayısı kadar bile değil. 675 köy ve kasaba tamamen yok edilmiş, kendilerine ynei yerleşim bölgeleri kurrdular. YENİ YERLeşim bölgelerine kendi isimleirni verdiler yok ettklerine isimsiz bıraktılar, var olan Filistin yerleşim bölgelerinin isimlerini de değiştirdiler. 10 binlerce insan şehit edildi tehcir ve iskan sonucunda yahudileri de o bölgelere topladılar.“ ifadelerini kullandı.

“NEKBE’NİN 74. YILINDAYIZ PEKİ SEN NE YAPTIN DİLİPAK?”

Bülent Deniz’in “Nekbe 74. Yılında üstat ise 73 yaşında, işgalin bitmesi adına ne yaptın bakalım Dilipak?” sorusu üzerine. Dilipak “Ben de kendime sorarım vahşet hep vardı ve ilelebet devam edecek ancak biz bu vahşete karşı direnenlerden olacağız bu da imtihanın bir gereğidir.” dedi. Deniz “Bu Siyonizm ne menem şey ki devamlı varyant halinde! Bir bakmışsınız Karmati olmuş, bir bakmışssınız Pakrudin, Sabatay! Bir bakmışssınız yanınızda tekbir çekiyor!” vurgusu yaptı. Bunun üzerine Dilipak ise “sarıklı, başörtülü içimizden birileri de olabiliyor ‘Şeytan sizi Allah ile aldatmasın’ derseniz bir şey olmaz.

ŞİRİN EBU AKİLE’NİN CENAZESİNDE YAŞANAN UTANÇ VERİCİ GÖRÜNTÜLER

Şirin Ebu Akile’nin Cenaze merasimine değinen Deniz “Şirin Akile bir Roman Katolik ve Rum kilisesindeki tören ile naaşı kaldırıldı ancak önemli olan onun mazlumiyeti ve mağduriyet, Müslümanlar da cenazesine gitti ve oradaki insanlar tabuta, Filistin’e sarılır gibi sarıldılar.” dedi.

Dilipak, “Haksızlık kimden gelirse gelsin kime yönelik olursa olsun mazlumdan yana cahile karşı olmalıyız. Bu cinayeti işleyen kişi Müslüman da olsaydı bizim yine aynı şekilde bir kavme olan düşmanlığınız sizi onlar hakkında adaletsizliğe sevk etmesin. Meşruiyet ile mazlumiyeti yüceltmemiz gerekiyor. Yeryüzünün bütün erdemli insanları birleşiniz gerekirse kendi babanıza karşı bizden olanlara karşı. Biz hak üzere adalet üzere bir tercihte bulunmalıyız.” İfadelerini kullandı.