Galatasaray'da yeni sezon öncesi gündemin ilk maddesi olan teknik direktör konusundaki belirsizlik çözüme kavuşuyor. Sarı kırmızılılar'da yönetimin, son olarak Medipol Başakşehir'i çalıştıran ve İstanbul ekibini şampiyonluğa taşıyan Okan Buruk'la el sıkıştığı iddia edildi.

Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesi sonrası Shakhtar'dan ayrılan İtalyan Teknik Direktör Roberto De Zerbi ve son olarak Borussia Dortmund'u çalıştıran Alman Marco Rose ile de görüşmeler yürüten Dursun Özbek yönetimi, iki ismin de yüksek maaş beklentileri nedeniyle rotasını Okan Buruk olarak belirledi. 

Buruk’la prensip anlaşması sağlandı

Sarı kırmızılı yönetimin tek yerli teknik adam adayı olan 48 yaşındaki taktisyen ile prensip anlaşmasına varıldığı kaydedildi. Yurtdışında olduğu öğrenilen Okan Buruk'un kısa sürede İstanbul'a gelmesi bekleniyor. Sarı kırmızılılar'ın da mevcut Teknik Direktör Domenec Torrent'le yollarını resmen ayırmasının ardından Okan Buruk'la ilgili resmi açıklamayı hafta başında yapması bekleniyor.

Kariyerinde 7 farklı takımın başınada yer alan Okan Buruk, A Milli Futbol Takımı'nda yardımcı antrenör olarak yer aldıktan sonra sırasıyla; Elazığspor, Gaziantepspor, Demir Grup Sivasspor, Göztepe, Akhisar Belediyespor, Çaykur Rizespor ve Medipol Başakşehir'i çalıştırmıştı. Buruk; Akhisar Belediyespor'la Türkiye Kupası'nı kazanırken, Medipol Başakşehir'le de Süper Lig şampiyonluğu yaşamıştı.