Gülistan Dokunun kaybındaki flaş gelişme

Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku'dan, 2020 yılında kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra haber alınamadı. Diyarbakır'da yaşayan ailesi, Gülistan'ın kaybolduğu gün Tunceli'ye gelerek, güvenlik güçlerine ihbarda bulundu. Ailenin ihbarı üzerine arama çalışmaları başlatıldı. Yapılan araştırmalar sonunda, Gülistan Doku'nun cep telefonunun, en son Uzunçayır Baraj Gölü üzerindeki Sarısaltuk Viyadüğü'nde sinyal verdiği belirlendi.

ERKEK ARKADAŞININ BİR KIZLA FOTOĞRAFINI GÖRDÜ

DHA’nın ulaştığı bilgilere göre, polise ifade veren aynı yurtta kalan arkadaşı Dilek M., "Gülistan yaklaşık bir ay önce erkek arkadaşı Z.A’dan ayrıldı. Kaybolmadan birkaç gün önce de Z.A’nın Instagram hesabında başka bir kızın resmini gördü. O andan itibaren de Gülistan’ın hareketlerinde değişme oldu. Kaybolmadan bir gün önce akşam saatlerinde yurttaki odama geldi. 'Beni yalnız bırakmayın. İyi değilim. Kendimi Munzur’a atmaya gidiyorum' dedi. Sonra odasına gitti. Bir gün sonra da kendisine ulaşamadım. Telefonlarını aradım kapalıydı" dediği öğrenildi.

Gülistan Doku Kimdir?

Tunceli'de eğitimini sürdüğü yıl kaybolan Gülistan Doku, Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümünde eğitimini sürdürüyordu. Kaybolduğunda 21 yaşında olan Gülistan Doku’dan 5 Ocak 2020 tarihinden itibaren kedisinden haber alınamıyor.

DAVAYA BAKAN SAVCI KAZA YAPTI

Tunceli merkezden yola çıkan, önce Hozat’a oradan da Pertek yönüne hareket eden Avukat Arif Yıldız yönetimindeki 22 FA 063 plakalı otomobil gece saat 22:00 sıralarında Kayışoğlu Rampası mevkiinde virajı alamayarak şarampole yuvarlandı. Söz konusu araçta Gülistan Doku olayı davasına bakan Tunceli Cumhuriyet Savcısı Ferhat Akıl'ın da yer aldığı belirtildi.