Güney Afrika Dışişleri Bakanı Naledi Pandor Afrika Ulusal Kongresi'nin Güney Afrika'nın Filistin ile dayanışmasına ilişkin düzenlediği bir toplantıda, İsrail ordusunda görev yapan Güney Afrika vatandaşlarının ülkeye döndükleri anda tutuklanacaklarını açıkladı.

Açıklamalarını alkışlarla karşılayan kalabalığa Pandor, "Güney Afrikalı olup İsrail Savunma Kuvvetleri'nin yanında ya da içinde savaşanları uyaran bir bildiri yayınladım: Biz hazırız, eve döndüğünüzde sizi tutuklayacağız" dedi.

Pandor, hükümetinin Filistinlilere verdiği desteğin yaklaşan seçimlerle bir ilgisi olmadığını belirterek, "Filistin halkıyla 8 Ekim'de tanışmadık, onlarca yıldır mücadelede birlikteyiz" dedi.

ABD yönetimi, Filistin'i destekleyen öğrencileri şafak baskınıyla gözaltına aldı ABD yönetimi, Filistin'i destekleyen öğrencileri şafak baskınıyla gözaltına aldı

Bakan konuşmasında, "Filistin halkı kurtuluş hareketinin özgürlük savaşçılarını eğitti. Bu, özgürlük savaşçılarının, aktivistlerin ve tarihi paylaşan ulusların bir ilişkisidir. Adalet ve özgürlük için bir mücadele tarihi" cümlelerini kaydetti.