İmam ve hatip Halil Konakçı, İslami değerlere yönelik yapılan açıklamalara genel bir cevap vererek 'Hilafet'in önemi' vurgusunda bulundu.

HRİSTİYANLIĞIN BİR MAKAMI VAR

İslam'ın bir merkezi olmadığını vurgulayan Konakçı, "Katoliklerin bir başı var. Papa, Vatikan'da. Ne iş yapıyor? Adamın oturduğu mahalle bile özerk. Plakası var, bayrağı var. Orası neresi? Katolik Hristiyanların merkezi. Yani Katolik dünyasında herhangi bir papaz, herhangi bir kardinal, rahip veya rahibe yanlış bir şey yaparsa, Hristiyanlık dinine aykırı bir şey konuşursa, kulağından tutup, silkeleyip, alaşağı edecek bir makam var. Adam dini lider, katoliklerin lideri." dedi.

'İSLAM'IN MERKEZİ NERESİ?'

"Ortodoksların da bir merkezi var. Rum Patrikhanesi. Ortodoks bir papaz kafasına göre bir şey yapamaz. Lider ne derse o. Geçiyorsun, protestanların da bir merkezi var. Yanlış yaptırtmazlar." ifadelerini kullanan Konakçı Hoca, "Şimdi söyleyin bana İslam'ın merkezi neresi? İslam'ın söz sahibi, makamı kim?" diye sordu.

'ALLAH O MAKAMI GERİ GETİRSİN BİZE'

Konakçı sözlerine "Allah bize hilafet makanı geri getirsin" devam ederek, "Anladınız mı şimdi niye kaldırdılar, niye lağvettiler o makamı 100 yıl önce? Çıksın biri desin ki 'Muhammed (SAV) de bir adamdı. Salavat yalakalıktı. Şefaat yoktu. Kur'an vahiy değildi' Çıksın bir başkası, 'Hz. Meryem iffetsizdi' desin, istedikleri gibi konuşsunlar. Çıksın bir şarkıcı parçası Adem Aleyhisselam'a 'cahil' diyebilsin diye bu makamı kaldırdılar. Eğer o makam bugün kaim olsaydı vallahi bir kimse bile bugün konuşup Allah'ın dininde, bir imam bile olsa söz sahibi olamazdı. İşte bunun için kaldırdılar. Allah o makamı geri getirsin bize." ifadelerini kullandı.