7 Ekim'den bu ya Gazze'de yaşanan soykırıma karşı yardımlarını esirgemeyen hayırseverlere Hamas'dan bir duyuru geldi. Hamas bazı dernek ve şahısların topladıkları yardımları hak sahiplerine iletmediğini açıkladı. Hamas yaptığı açıklamada söz konusu dernek ve şahıslarla ilişiklerini kestiklediklerini açıkladı.

Hamas'dan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Değerli kardeşlerim;

Uzun süreden beri bünyemizde bulunan bazı kurumlar, belli şahıslar tarafından el konulmak suretiyle bünyemizden kopartılmıştır. Bu kurum ve derneklerin ana hedefi, Filistin ve Kudüs’e hizmet etmekken maalesef artık bazı kişilerin şahsi menfaatlerini sağlamak amacıyla kullanılmaya başlanmıştır. Daha önceki yıllarda çok değerli âlimlerden alınmış referans mektupları ( Tezkiye Mektubu) kullanılarak hali hazırda şahit olduğumuz acılı günleri fırsat görmek suretiyle Kudüs ve Gazzeli kardeşlerimiz adına yardım kampanyaları başlatmış bulunmaktadırlar. Ne yazık ki toplanan bu yardımlar sahiplerine ve belirtilen amaca hizmet etmemiştir. Bu durumu bu şekilde yazılı bir mektupla sizlere bildirmek zorunda kaldığımız için son derece üzgünüz.

Bu bağlamda, Mescidi Aksa’yı öz davası olarak benimsemiş olan siz hayırseverlerden özellikle içinde bulunduğumuz bu zor dönemde tüm ümmet adına bu mubarek savaşı üstlenen ve devam ettiren Gazze halkına, Filistin ve Kudüs davasına zarar verenlerle işbirliklerinizin durdurulmasını istirham ediyoruz.

Bu şahıslar yıllarca bünyemizde hizmet vermiş olmasına rağmen , teşkilatımıza ait bazı derneklere el koymak suretiyle ana çizgisinden çıkarak artık paralel bir yapı oluşturmuş ve sadece şahsi menfaatleri için yaralı Kudüs ve Gazze halkının acılarını istismar ederek yardım kampanyaları düzenlemişlerdir. İki yıl boyunca söz konusu şahıs ve kurumlardaki sorunları gidermek için gayret etmemize rağmen, sorumlu şahısların art niyetleri sebebiyle ıslah yönündeki çabalarımız bir neticeye ulaşamamış olup; bu dernek ve şahısların tarafımızla tüm ilişkilerinin kesildiğini ve artık herhangi bir bağımızın kalmadığını büyük bir üzüntüyle bildirmek zorundayız. Dolayısıyla Filistin, Kudüs ve Mescidi Aksa davasına daha fazla zarar vermelerine engel olabilmek adına aşağıda belirtilen vakıf, dernek ve şahısların muhatap alınmamasını ve kendileriyle işbirliği yapılmaması istirham ederiz;

- Vakıf ve Dernekler:

1. Ümmet Vakfı.
2. Uluslararası Minberi Aksa Derneği.
3. Hepimiz Meryemiz Derneği

- Şahıslar:

Yerli ve milli eğitim müfredatı programını kimler engellemek istiyor? Yerli ve milli eğitim müfredatı programını kimler engellemek istiyor?

1. Saeed Abu Al-Abd “Yazid Nofal”.
2. Fouad Al-Zubaidi.
3. Ahmed ALOmari.
4. Khaldoun Hegazy.
5. Samir Saeed.
6. Abdullah Samir.
7. Zaid Al-Eis İSLAMİ DİRENİŞ HAREKETİ HAMAS Cumartesi 15 Recep 1445 27 Ocak 2024