14 Mayıs seçimlerine Yeşil Sol Parti listelerinden giren HDP’nin Diyarbakır adayı Azad Barış, Türkiye’nin PYD/PKK işgalinden kurtardığı Suriye kuzeyindeki Afrin için “Geri alacağız” dedi. Cumhurbaşkanı seçiminde aday çıkarmayarak 6’lı Masa adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vereceğini duyuran Emek ve Özgürlük İttifakı bileşenlerinden Yeşil Sol Parti’nin HDP’li adayı Barış, Kuzey Irak merkezli yayın kuruluşu Rudaw’a yaptığı açıklamalarda pes dedirtti. Seçimde başarılı olmaları halinde TSK’nın sınır ve hudut güvenliği kapsamında yaptığı operasyonları durduracaklarını iddia eden Barış, “Diyarbakır’ın güçlenmesi tüm Kürdistan’ın güçlenmesi demek. Bu nedenle buranın güçlü olması tüm Kürdistan’ın güçlü olması anlamına gelir. Bizler güçlü olursak Şengal’deki saldırıları tamamen durdurur ve Afrin’in işgaline de son vererek, geri alırız. Evet bizler bir Kürt partisi değiliz, Türkiye partisiyiz ancak bu partide en büyük güç Kürtler. Bizler de bunun bir parçasıyız ve bu söylediklerimi muhakkak başaracağız” diye konuştu.

ANAYASA DA DEĞİŞİYOR

Cezaevlerinde tüm siyasi tutukluların serbest bırakılmasını istediklerini belirten Barış, Türkiye’de 70 binin üzerinde Kürt’ün cezaevlerinde olduğunu savundu. Barış, tüm anayasayı da değiştireceklerini söyledi.

İMRALI’NIN KAPISINI KIRACAĞIZ!

HDP’nin Erzurum mitinginde konuşan Sırrı Sakık da skandal ifadeler kullandı Sakık, “İmralı’daki tecridin kapısını kıracağız. Önümüzdeki yerel seçimlerde burada içeride bulunan Demirtaş, Kışanak, Yüksekdağ ve içerideki on binlerce arkadaşımız özgür olacak” dedi.