HDP'li Remziye Tosun'dan TBMM'de provokasyon!
Teröristbaşına özgürlük isteyip, tülbendi meclis kürsüsünün önüne fırlattı!
Hem örtü ve hem de binlerce yıllık Anadolu geleneği hiç bu kadar hakarete maruz kalmamıştı!
''Çatışmaların son bulması için, tecrit sisteminin kaldırılması için, bu coğrafyaya onurlu barış gelmesi için, tülbendimi savaş kararlarının verildiği buraya atıyorum. Operasyonlar durdurulsun, İmralı tecridi kaldırılsın, onurlu barışın yolu açılsın" dedi ve tülbenti yere attı!

2023 yılı bütçe görüşmeleri TBMM'de sürüyor. Zaman zaman çeşitli gerilimlere sahne olan görüşmeler sırasında, HDP'li vekiller ise çeşitli provokasyonlara başvuruyor.

TERÖRİST BAŞINA ÖZGÜRLÜK İSTEDİ

HDP Diyarbakır vekili Remziye Tosun, TBMM'de yaptığı konuşmada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin terör örgütü PKK/YPG'ye yönelik sınır ötesi operasyonlarına karşı çıkarak, 'savaş politikası' dedi.

TÜLBENTLİ PROVOKASYON

Tosun, teröristbaşı Abdullah Öcalan'a özgürlük istedi ve protesto için tülbendini kürsüden fırlattı.

Tosun açıklamalarında şunları söyledi:

"Geldiğimiz aşamada her baskı yöntemi uygulandı, devam ediyor. Çözümsüzlükte ısrar eden yöntemler direnişle karşılandı.Ülkenin birçok yerinde barış ve adalet nöbetleri devam ediyor. Şimdi barışa, hiç olmadığımız kadar ihtiyacımız var. Çatışmalardan en çok yara alan kadınlardır. Geleneklerimizde beyaz tülbendini yere atan kadınların bugün bu gücünü kullanması gerekiyor. Çatışmaların son bulması için, tecrit sisteminin kaldırılması için, bu coğrafyaya onurlu barış gelmesi için, tülbendimi savaş kararlarının verildiği buraya atıyorum. Operasyonlar durdurulsun, İmralı tecridi kaldırılsın, onurlu barışın yolu açılsın"

BEYAZ TÜLBENDİ YERE ATMAK NE ANLAMA GELİYOR?

Anadolu'muzda kadınlar; aileler, kardeşler, arasında bir kavga olduğunda beyaz tülbentlerini kavganın ortasına atarak; ''kavgayı durdurun, silahları kaldırın, barış olsun, kavga dursun!'' tavrını bu sembolik hareketle ortaya koyarlar.
Remziye Tosun, Meclis Kürsüsünden bu hareketi yaparak ''hem inancın sembolü başörtüsünü ve hemde binlerce yıllık Anadolu geleneğini kendi siyasi emelleri, teröristler ve terörist başı için kullanmaktan geri durmayarak hem inanç ve hemde geleneklerimize karşı ağır hakarette'' bulunduğu yönünde tepkilerde geldi.