– Fert fert ayrılıyoruz ya da ay(ı)rılıyoruz… Daha kolay yönetilebilecek, daha kolay manipüle edilebilecek bir şekilde.

Bireysel yozlaşmaya meşruiyet sağlayan tüm uygulamalar devrede. Ulusçuluk, küresellik adına törpülenirken asıl oluşturulmak istenen köksüz, değersiz “mutant nesil”ler.

– Bu iş dün aşırı solda (HDP) sarı-kırmızılar, orak-çekiçler ile dizayn edilirken şimdi maviler-yeşiller, ağaçlar ile dizayn edilmekte. Dün merkez Moskova iken bugün merkez Brüksel oldu.

Pandora’nın Kutusu eşcinsellik ile açıldı. Ağaç, çiçek, böcek ile kandırdıkları nesle LGBT adı altında rengârenk bir eğlence sundular. 2002’de eşcinsellere yeşil ışık yakılmasıyla başlanılan bu dönem 2019’a gelindiğinde LGBT dernek sayısının 22 olmasıyla devam etmektedir.

Gençlik; 1980’ler de silah ve illegal yapılanma ile “tehdit olarak gençlik” anlayışı ile kullanılırken, günümüzde gençler farklı formlara (LGBT, Çevrecilik, azınlık hakları vb.) büründürülerek milli ve manevi değerlere düşman “psikolojik harp silahı” olarak kullanmaktadır.

– Yeni nesli çok iyi analiz etmiş ve çözmüş bir yapıyla karşı karşıyayız. Yeni nesil teorik/dini/evrensel doğruları değil, kendisini mutlu eden pratik doğruları seviyor. Onlara davranışsal bir yaklaşım modeliyle birlikte yaklaşmalıyız.

– Yukarıda bahsi geçen problem dizisiyle ilgili herhangi bir eylem planı üretme noktasında problem yaşanmaktadır. Gençlerin serencamını, açmazlarını, çözülme ve savrulmalarını araştırabilecek bir kurumumuz yok.

– Seçilen onca genç vekilin, genç belediye meclis üyelerinin gençlik diye bir derdi de yok. Muhtemel siyasi hayatlarından sonra onlarda savrulma yaşayacak. Gençliğe rol model noktasında büyük umutlar beslenilen bu sınıf ne yazık ki gündelik siyasi meşgalelerle birlikte bu umudu tükettiler.

– Öyle zannediyorum ki tehlike kapınızı çalana harekete geçmeyeceksiniz… Ama şairden ilhamla söylemek gerekirse: Gençlik; bir sınav kâğıdı, her anne-babanın ve devletin önünde!