Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının resmi Twitter hesabından, Amasra Taşköprü İşletme Müessesesi Müdürlüğü'nde meydana gelen patlamaya ilişkin bir paylaşımda bulunuldu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, Amasra Taşköprü İşletme Müessesesi Müdürlüğü'nde meydana gelen kazanın ardından olaya müdahale etmek amacıyla devletin tüm kurumlarının bölgede gerekli çalışmaları yürüttüğünü, resmi makamların paylaştığı bilgiler dışındaki iddia ve spekülasyonlara itibar edilmemesi gerektiği bildirildi.

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada şu ifadeler yer verildi:

- Amasra Taşköprü İşletme Müessesesi Müdürlüğü'nde meydana gelen kazanın ardından olaya müdahale etmek amacıyla devletimiz tüm kurumları ile kısa sürede harekete geçmiş, bölgede gerekli çalışmaları yürütmeye başlamıştır.

- Olayın aydınlatılması ve nedeninin tespit edilmesine yönelik incelemeler devam ederken mahsur kalan maden işçilerimizin kurtarılması için çalışmalar ivedi bir şekilde sürdürülmektedir. Gerekli bilgiler, ilgili kurumlar tarafından düzenli olarak paylaşılmaktadır.

Bu açıklamaların takip edilmesi, resmi makamların paylaştığı bilgiler dışındaki iddia ve spekülasyonlara itibar edilmemesi gerekmektedir.