Olay, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun finansörü olduğu öne sürülen ve tekstil işiyle uğraşan iş adamı Hüseyin Köksal’ın 34 HSY XX plakalı aracının emniyet şeridini kullanması ve aşırı sürat yapması ile ortaya çıktı.

RADARA TAKILMA YOK, TRAFİK CEZASI YOK!

Araç plakasını giren emniyet görevlileri sistemde Hüseyin Köksal’a ait aracın tahsisli Milletvekili aracı olduğunu gördü. Radara takılmayan ve trafik cezalarından muaf olan Köksal'ın aracı, Emniyet sisteminde sık sık trafik kuralları ihlali yaptığı görülünce araç takibe alındı. Emniyet, araç önünde Milletvekili Aracı Kimlik Kartı’nın da olduğunu farketti. 

MECLİSTE KAYITLI BÖYLE BİR MİLLETVEKİLİ ARAÇ PLAKASI YOK

Kartın örneğini TBMM Milletvekili Hizmetleri Başkanlığı’na soran emniyet görevlileri, Mecliste kayıtlı böyle bir Milletvekili araç plakası olmadığını belirledi. Emniyet, tahsisli araç plakasının iptali için çalışma başlattı. Emniyet kayıtlarına Milletvekili olarak girişini kimlerin yaptığı konusunda ise inceleme sürüyor.

KAMUOYU HÜSEYİN KÖKSAL'I NEREDEN TANIYOR?

Kamuoyunda Hüseyin Köksal sadece Olay Tv’nin ortağı gibi gözükse de Şubat 2020’de kurulan Advercity şirketiyle İBB’ye ait açık hava mecralarının (billboard, raket vs) ihalesini 3 yıllığına İBB sözcüsü Murat Ongun sayesinde alması da dikkat çekmişti.

VEKİLLERİN 3 PLAKA HAKKI VAR

Milletvekillerinin 3 plakayı tahsis ettirme hakkı var. Milletvekilinin seçeceği 3 araç; hiçbir şekilde trafik cezası yemiyor, radara takılmıyor, emniyet şeridinden istediği gibi ilerliyor.

Ankara'da görev yapan bir milletvekilinin İstanbul'a geldiğinde rahat bir şekilde seyahat edebilmesi için tanınan bu hakkın, bir milletvekili tarafından suistimal edildiği ortaya çıktı.

Meclis'te kaydı bulunmayan araçla ilgili emniyet yetkilileri, kapsamlı bir araştırma başlattı.