İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in ölümü sonrası yayınladığı taziye mesajı tartışmalara neden oldu. İmamoğlu'nun Kraliçe Elizabeth için özenle hazırlanmış bir mesaj yayınlaması dikkat çekti.

İmamoğlu, yayınladığı İngilizce mesajda Kraliçe 2. Elizabeth'e başsağlığı dileyerek "Ardında göreve olağanüstü bir bağlılık, ayrıca derin bir disiplin ve soğukkanlılık duygusunu miras olarak bırakıyor" ifadelerini kullandı.


İmamoğlu'nun mesajında dikkat çeken bir diğer unsur ise kullandığı görsel oldu. İBB Başkanı İmamoğlu'nun Twitter hesabındaki başsağlığı mesajında dün hayatını kaybeden Kraliçe 2. Elizabeth'in 1971 yılında bir Türkiye ziyaretinde Dolmabahçe Sarayı'na gelişi sırasında çekilen bir fotoğrafı kullanıldı. İmamoğlu, Elizabeth'in cenazesine gidip gitmeyeceği, başsağlığı mesajı sonrası merak konusu oldu.

İmamoğlu'nun İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth için yayınladığı başsağlığı mesajı şöyle:

“Kraliçe II. Elizabeth'in vefatının üzücü vesilesiyle, Kraliyet Ailesi ve Birleşik Krallık halkına en içten taziyelerimi sunuyorum.

Ardında göreve olağanüstü bir bağlılık, ayrıca derin bir disiplin ve soğukkanlılık duygusunu miras olarak bırakıyor.”

İmamoğlu'nun İngiizce mesajı İBB Haber adlı Twitter hesabından da Türkçe olarak aktarıldı.