İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Sarıyer Emirgan’da yaklaşık 1,5 milyar TL değerinde 3 villasının olduğu ve bu villaları mal beyanında göstermediği iddia edilmişti. İmamoğlu, villaların kendisine ait olduğunu kabul ederken, 1.5 milyar TL değerindeki villaların mal varlığı listesinden nasıl gizlendiği ortaya çıktı.

2019'dan bu yana İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını yürüten Ekrem İmamoğlu, 7 Mart günü mal varlığını kamuoyuna açıkladı. Onlarca konut, dükkan ve arsası bulunan Ekrem İmamoğlu'nun Emirgan'da bulunan Boğaz manzaralı 3 villasını mal beyanında göstermediği öne sürüldü. 

'İsrail ile tüm ilişkilerimizi kestik, kesiyoruz' 'İsrail ile tüm ilişkilerimizi kestik, kesiyoruz'

VİLLALARIN KENDİSİNE AİT OLDUĞUNU KABUL ETTİ
 Sözcü TV canlı yayınında konuyla ilgili iddialar kendisine sorulan İmamoğlu, bahsedilen villaların kendisine ait olan şirkete ait olduğunu itiraf etti. İmamoğlu 2019 yılı mal beyanında açıklamasına rağmen şimdi ise "şirketlerin mal varlıklarını açıklamak zorunda olmadığını" söyledi. İmamoğlu, "Paravan şirket dedikleri İmamoğlu inşaat. Değerine filan girmeyeceğim, o abartılara şunlara bunlara... Bir insanın malı değerlensin ister o ayrı bir mesele ama... (gülerek) İmamoğlu İnşaat ticaret yapar, alır-satar. Kişisel malvarlığımın dışındaki eşimin de malvarlığını beyan ettim. Ama aynı zamanda şirketlerinde hissesi olan da bir insanım. Ama ben bir şirketin orada kendi ticari faaliyetlerini göstermek gibi bir şey ne hukukta ne kanunda vardır. Ama gizlimiz saklımız yok. Oradaki mülkümüz İmamoğlu inşaatın üzerinedir." açıklamasında bulundu.

İŞTE İMAMOĞLU'NUN VİLLA GİZLEME YÖNTEMİ
Ekrem İmamoğlu'nun Boğaz'daki milyarlık villaların kendisine ait olduğunu kabul etmesi üzerine mal varlığı beyanında nasıl gizlediği merak konusu olmuştu. Konuyla ilgili detaylar ortaya çıktı.

Villaların sahibi görünen Güllüce Tarımcılık A.Ş'nin Ekrem İmamoğlu'nun hemşehrisi Akvaryum AVM'nin sahibi Ali Nuhoğlu tarafından 2021 yılında kurulduğu ve şirket kurulduktan sadece 1 hafta sonra Emirgan'daki 3 villayı satın aldığı, Ekrem İmamoğlu'nun 7 Mart'ta 'içinde villaların olmadığı' mal varlığını açıklamasının ardından aynı gün içinde Güllüce Tarımcılık şirketini villalarıyla birlikte İmamoğlu İnşaata devrettiği belirlendi. 

Devir işleminin gerçekleşmesinin ardından şirketin başına ise son günlerde para kuleleri skandalında adını sıkça duyduğumuz ve soruşturma kapsamında ifadesi alınan, Ekrem İmamoğlu'nun teyzesinin oğlu İmamoğlu İnşaat Genel Müdürü Tuncay Yılmaz getirildi.