Mustafa İslamoğlu, kişisel Twitter hesabından kendisi hakkında yapılan hakaretleri paylaşarak Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a seslendi.

VATANDAŞIN ÇAĞRISINA CEVAP VERMEDİ, DİYANET'TEN CEVAP BEKLİYOR

Geçtiğimiz günlerde ilahiyatçı-yazar Mustafa İslamoğlu'nun Hz. Hatice validemize "2 kocadan arta kalan" şeklinde maksadını aşan bir ifade kullanması gündeme gelmişti. Bunun üzerine gerek sosyal medyadan gerek farklı mecralarda birçok kişi yorumlar yaparak İslamoğlu'na tepkisini dile getirdi. İslamoğlu'nun maksadını aşan bu ifadelerine yönelik bir açıklama yapmayıp üzerine bir de eleştirenleri 'trol' olmakla ve çomarlıkla suçlaması tepkilerin artmasına neden oldu. Öyle ki bu tepkiler arasında küfürler havada uçuştu. Ancak İslamoğlu'na yönelik öyle bir hakaret gündeme geldi ki iğrençlik bile yanında seviye olarak kalırdı. Yeşilpınar Merkez Cami imamı ve Balıkesir Havran Müftüsü oldukları iddia edilen şahısların kendi aralarında ki yazışmalarını sosyal medya hesabından yayınlayarak Diyanet İşleri Başkanlığı'na çağrı yapan İslamoğlu'nun, kendisinin maksadını aşan ifadelerine tepki gösterip çağrı yapan kamuoyunun sözlerini ciddiye almayıp tek bir açıklama yapmamasına karşın Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan bir açıklama beklemesi de ibretlik bir çelişki olarak yorumlandı.

İSLAM'A ZARAR VERİYORLAR

İslamoğlu'nun paylaştığı görüntülerdeki imam ve müftüye tepki gösteren vatandaşlar; 'İslami kurumları temsil eden görevlilerin böyle bir iğrençlik yapma lüksü yok.', 'Bunlar İslam'a zarar veriyor.', 'İslami değerlerden uzak meslek erbabları gibiler' yorumları yapıldı.

NİKAHIMA ALIR KARIM YAPARIM

İslamoğlu, kendisi hakkında, sosyal medya hesabından küfür eden ve "nikahıma alır karım yaparım" diyen Yeşilpınar Merkez Cami imamı olduğu iddia edilen Hüseyin Özdemir ile beraber, “İğğğ. Boşver. O işi başka yaratıklar yapsın” dediği iddia edilen Balıkesir Havran Müftüsü Ahmet Mehmetalioğlu için, Erbaş'a, "Bu hadsiz ve terbiyesizlere bir yaptırım uygulayacak mısınız?" diye sordu.

ali-erbas-1488823

ERBAŞ'A SESLENDİ

İslamoğlu, "Sayın DİB Ali Erbaş’ın dikkatine: 1. Biri müftü (Havran) olan bu şahısların halen Diyanet personeli olduğu doğru mu? 2. Personelinizin bu ülkenin bir vatandaşına böyle iğrenç şekilde küfretmesini nasıl buluyorsunuz? 3. Bu hadsiz ve terbiyesizlere bir yaptırım uygulayacak mısınız?" diye yazdı.

HaberVakti