MepaNews'teki habere göre, Sifil'e, reformcu yaklaşımıyla bilinen Mustafa İslamoğlu'nun açtığı davada verilen yakalama kararı sebebiyle gözaltı işlemi uygulandığı dile getirildi.

mustafa islamoğlu 1

Sifil'in avukatı Burhanettin Çağırıcı, Twitter üzerinden karara tepki gösterdi.

Çağırıcı şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Başkanım ve Bakanım.

Müşteki Mustafa İslamoğlu’nun müvekkilim Ebubekir Sifil hakkında vâkî şikayeti üzerine İstanbul 48.Asliye Ceza Mahkemesinde ikame olunan davanın 22/10/2019 tarihli celsesinde mahkeme hakimi ne vekili olarak bana ne de şüpheli olarak bizzat müvekkile yapılmış usulüne uygun bir tebligat bulunmadan, (duruşmayı celse programından tesadüfen görerek iştirak ettik); müvekkilimin bir konferans için şu an yurt dışında olduğunu ve gelecek celse hazır edeceğimi bildirmeme rağmen mahkeme hakimince ifadesinin alınması noktasında yakalama ara kararı verildi.

Dava konusunun hakaret olmasına,müvekkilimin Yalova Üniversitesinde doçent (öğretim görevlisi) olmasına, kendisine çıkartılan tebliğat bilâikmal dönmesine, uyapa ekli vekili olarak bana çıkartılmış bir tebligat bulunmamasına rağmen mahkeme hakimi SMS atılmış diyerek bir hukuk katline imza atmıştır. Ünüversitede öğretim görevlisi olan müvekkilimin şu an havaalanında göz altına alınma ihtimali oluşmuştur.

Takdirlerinize arz ediyor, hukuku bu hale getiren yargı mensuplarından utandığımı beyan ediyorum."