İşgalci İsrail makamları, İran’ın İsrail vatandaşlarına yönelik saldırı tehdidi gerekçesiyle Türkiye’deki vatandaşlarından derhal ülkelerine geri dönmesi çağrısında bulundu. İsrail vatandaşlarına Türkiye’ye, özellikle de İstanbul’a seyahat etmemeleri de tavsiye edildi. Bu tavsiyenin arkasında İran'ın İsrail'den intikam alma planlarının yattığı belirtildi.

iranlı mossad işbirlikçisi

İSRAİL, İRANLI SUÇLULARI TAŞERON OLARAK KULLANDI

Geçtiğimiz günlerde İran televizyonunda yapılan haberlerde, İsrail'in Mossad üzerinden İran'daki suçluları kullanarak çok sayıda terör eylemi gerçekleştirdiği açıklandı. İran'da bilim adamlarına ve rejim personellerine karşı gerçekleştirilen terör eylemlerini ve adam kaçırma eylemlerini itiraf eden suçlu tüm detayları paylaştı. İranlı suçlu bulunduğu itirafta, İsrail ajanlarıyla internet aracılığıyla görüştüklerini, kendilerine yüklü miktarda dolar gönderdiklerini, İsrail'in hedefinde olan isimlerin evlerini, arabalarını yaktıklarını ve bazılarını kaçırdıklarını anlattı. Görevlerini tamamladıktan sonra da bunları videoya çekerek, İsrail ajanlarına ilettiklerini belirtti. Başka bir suçlu da, kaçırdıkları rejim muhafızını Mossad'a teslim ettiklerini itiraf etti.

İRAN, TÜRKİYE'DEKİ İSRAİLLİLERE YÖNELİK EYLEM HAZIRLIĞINDA

İsrail'in İran'da yerli işbirlikçiler üzerinden gerçekleştirdiği eylemlere karşı misilleme yapmak isteyen İran, Türkiye'de İsrailliler karşı eylem hazırlığı içine girdiği düşünülüyor. Türkiye yaşanan gelişmelerle birlikte harekete geçerek, iddia edilen eylemlere karşı önlemlerini arttırdı. Türkiye, İsrail güvenlik güçleriyle konuyla ilgili ortak bir çalışma yürütürken, kısa bir süre önce bir İsrail vatandaşı son anda kaçırılmaktan kurtarıldı.

Habervakti-Dış Haberler