İsrailli arama kurtarma ekiplerinin Türkiye’ye silahla geldiği, ancak sahada faaliyet gösterirken silahlarını teslim etmek zorunda kaldıkları ortaya çıktı. IDF’ye bağlı tıbbi misyon ekibinin Türkiye’ye silah ve özel araçlarla geldiği belirtildi.

SİLAHLARINI BIRAKMAK ZORUNDA KALDILAR

İsrail merkezli haber sitesi Ynet'in haberine göre, İsrail Hava Kuvvetlerine bağlı özel bir birim olan Shaldag (Unit 5101), Türk yetkililerin talebi sonrasında silahlarını bırakmak zorunda kaldı.

İsrailli yetkililerin, Türk mevkidaşlarına İsrail arama kurtarma ekiplerine yönelik tehditlerin diğer ülkelere olan tehditlerden daha farklı olduğu, bu sebeple güvenlik sağlamak üzere Türkiye'ye silahlı bir şekilde geldiklerini bildirmesine rağmen bu taleplerin reddedildiği belirtildi.

İsrail'in Ankara Büyükelçiliği yetkililerin de İsrail askerlerinin arama kurtarma ekibinin güvenliğini sağlaması için silahlı bir şekilde Türkiye'de faaliyet göstermesi yönünde izin istediği, ancak bu taleplerin de Türk yetkililerce geri çevrildiği açıklandı.

İsrail ordusunun sözcülüğünün doğruladığı haberde, Türk yetkililerin İsrailli arama kurtarma ekibinin güvenliğini sağladığı belirtildi. Bilindiği üzere bazı İsrailli arama kurtarma ekiplerinin Türkiye seyahati öncesi yüzleri gizlenmişti. Bu durum kafalarda soru işareti bırakmıştı.