Türkiye, tarihin en büyük felaketi ile mücadele veriyor.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, dayanışma ziyareti için Türkiye'ye geldi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Ankara’da düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Stoltenberg, Türkiye deprem felaketi ile kavrulurken, İsveç ve Finlandiya için üyelik onayı isteyen bir tavırla cümlelerini sarf etti.

Stoltenberg şu ifadeleri kullandı;

"Başvuru onaylama zamanı geldi"
İsveç ve Finlandiya’nın önemli adımlar attığını düşünüyorum. Ben onaylama zamanlarının geldiğine inanıyorum. Türkiye’nin son derece meşru güvenlik endişeleri olduğunu biliyorum. Bu nedenle üçlü mutabakat zaptının önemli başlığı terörizmle ilgiliydi. Vilnius Zirvesi’nin de önemli bir başlığı terörizm olacak. İsveç ve Finlandiya’nın başvurusu için benim her ikisinin de şu aşamada onaylanabileceğini düşünüyorum ancak temel konu ikisinin aynı anda onaylamak değil, onların üye olması.

"Kutsal kitabın yakılmasının utanç verici olduğunu düşünüyorum"
Kur’an-ı Kerim’in yakılmasıyla ortaya çıkan acıyı paylaşıyorum. Ben kutsal kitabın yakılmasının utanç verici olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle bu eylemi şiddetle kınadım. Aynı zamanda İsveç Hükümeti ve İsveç Başbakanının da bu eylemleri kınamasını anlamlı buluyorum. Onay konusunda nihai karar Türkiye’nin olacaktır.