İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, divan toplantısı ardından İYİ Parti Genel Merkezi'nde basın toplantısı gerçekleştirerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.  Zorlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, asgari ücretin en az 9 bin 200 TL olması gerektiğini söyledi.

BASIN MENSUPLARININ SORULARINI CEVAPLADI
5 Aralık Dünya Kadın Hakları çerçevesinde değerlendirmelerde bulunan Zorlu, kadının olduğu her yerde hak ve hukuka önem veren bir parti olduklarını dile getirdi. Zorlu, Suriye ile yapmak istedikleri görüşme için Dışişleri Bakanlığına resmi yazılarını ulaştıracaklarını ifade etti. Zorlu, yaptığı açıklamaların ardından basın mensupları tarafından gelen soruları yanıtladı.

ASGARİ ÜCRET ÖNERİSİ
Zorlu, enflasyon rakamlarının açıklandığını ve divan toplantısında asgari ücret hakkında görüşlerin değerlendirildiğini aktararak, “Biz asgari ücretin önümüzdeki yıl Ocak ayı itibarıyla yapılması muhtemel zam çerçevesinde en az 9 bin 200 TL olması gerektiğine ve kendi önerimiz ise İYİ Parti olarak 9 bin 600 TL düzeyinde asgari ücretin vatandaşlarımıza, çalışanlarımıza verilmesi gerektiğine inanıyoruz ve burada tabii işverenlerimizin de bu yükün altında kendilerini daha rahat hissedebilmeleri adına vergi boyutuyla da devletin bu desteğinin devam etmesi gerektiğini inanıyoruz” ifadelerini kullandı.