Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'nin gaz merkezi olmasını sağlayan bir teklifte bulunması İYİ Parti'yi rahatsız etti. AK Parti döneminde değil de kendi dönemlerinde bunu yapabileceklerini söyledi.

"Avrupa'ya gaz sağlamanın en güvenli yolu Türkiye"

Putin, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne gaz sağlamanın en güvenilir yolu olabileceğini kanıtladığını belirterek Türkiye'ye gelen hatların genişletilmesi, yeni bir hattın inşa edilmesini planladıklarını ve bu sayede hem Türkiye'nin gaz dağıtım merkezi haline geleceğini hem de fiyatların düşeceğini söyledi. Türkiye'yi büyük bir uluslararası merkez hem de hacimli bir ticaretin en önemli paydaşı haline getirecek bu gelişme Türkiye'de muhalefetin tepkisiyle karşılaştı.

"Putin, Cumhur İttifakı'nın üçüncü üyesi olmuştur"

Durumdan rahatsız olan muhalifler ise Putin'i 'AK Partili' olmakla, 'AK Parti il başkanı gibi' çalışmakla suçladı. İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytunç Çıray, Putin'in Cumhur İttifakı'nın üçüncü üyesi olduğunu söyledi.

Çıray, "Yeni konjonktüre baktığımızda Putin, Cumhur İttifakı'nın üçüncü üyesi olmuştur. Dikkatinizi çekmek isterim. Dün yaptığı açıklamada Türkiye'yi bir doğalgaz dağıtım merkezi yapacağını söyledi Putin. Halbuki Putin bunu 4 yıl önce de söylemişti, hafızaları tazelemek isterim. 2018 yılında Türk Akım'ın açılış töreninde Putin yaptığı konuşmada Türkiye'nin doğalgaz merkezi haline geleceğini söylemişti. Türkiye doğalgazı depolayıp buradan kendisi de kar alıp satabilecekse bu olabilecek bir şeydir ve buna destek verir ve kendi dönemimizde de bunu yapmaya çalışırız." diye konuştu.

Çıray'ın bu ifadelerine konuklar arasındaki CHP'nin eski vekilllerinden Berhan Şimşek, "Aynen öyle!" ifadeleriyle Çıray'ı onaylayarak destek verdi.