Fenerbahçe’de bir yandan lig ve kupa hedeflerine odaklanılırken, diğer taraftan da Teknik Direktör Jorge Jesus’un geleceği merak ediliyor. Kadıköy’de 4-2 kaybedilen Beşiktaş derbisi bir hayal kırıklığına neden olsa da, Başkan Ali Koç ve Jorge Jesus hafta arasında Samandıra’da bir araya gelerek görüşmüştü. Jesus, Beşiktaş mağlubiyetinde sorumluluğu da üstlenmişti. Ali Koç ve Portekizli teknik adam, mevcut hedefler doğrultusunda daha çok çalışarak, son ana kadar yarışta kalmalarını doğru bulmuştu. Hem ligde şampiyonluk yarışında hem de kupada final yolunda devam eden tek zirve adayı takım da şu anda Fenerbahçe.

KRİTİK KARAGÜMRÜK VİRAJI

Süper Lig’de artık puan kaybı lüksü olmayan Fenerbahçe’de bu akşam oynanacak Fatih Karagümrük maçı büyük önem taşıyor. Lider Galatasaray’ın bay geçtiği haftada kazanarak puan farkını azaltmayı hedefleyen sarı-lacivertliler, Karagümrük deplasmanında hata yapmak istemiyor. Bir beraberlikte dahi Jorge Jesus ve takımının şampiyonluk şansı ciddi anlamda zayıflayacak. Puan kaybında Fenerbahçe için ligde nerdeyse Beşiktaş’la 2.’lik yarışı başlayacak.

GOLCÜLERİN DÜELLOSU

Karagümrük-Fenerbahçe mücadelesi aynı zamanda golcülerin düellosu gibi olacak. Süper Lig’de en çok gol atan iki takımın mücadelesinde ilginç bir 90 dakikada futbolseverleri bekleyecek. Fenerbahçe ligde 63 gole ulaşırken, Karagümrük’ün de 52 golü bulunuyor. Aynı zamanda ligin en skorer iki futbolcusu da karşı karşıya gelecek. 26 golle krallık yarışında bir numara olan Enner Valencia ile 16 golü bulunan Mbaye Diagne bugün kozlarını paylaşacak. Ligin ilk yarısında Kadıköy’de oynanan maçı Fenerbahçe 5-4 kazanmış ve 9 gol atılmıştı.