Halk arasındayuva yıkan kanunolarak iyice hafızalara kazanan 6284 sayılı kanunun suistimale açık olması tartışmaları beraberinde getirmeye devam ediyor.

SUÇSUZ YERE HAPİS VE İTİBAR SUİKASTİ

Taciz ve tecavüz olaylarında şahitsiz ve delilsiz bir şekilde sadece kadının beyanına bakılarak bir erkeğin hapse atılması mümkün. 6284 sayılı kanun kadını korumayı hedeflerken suçsuz yere hapis yatma ve itibar suikastlerinin önünü açarak, yeni bir mağdurlar kitlesi oluşturuyor.

İFTİRA ATTI, YILLAR SONRA İTİRAF ETTİ

2012’de yürürlüğe giren 6284 sayılı kanun, geride kalan 6 yılda kadınları tam anlamıyla koruyamazken büyük bir hukuki bozukluğun ortaya çıkmasının da önüne geçemedi. Bu kanunu gerekçe göstererek iftira atıp sonra vicdan azabı duyan kadınların yıllar sonra gelen itirafları, söz konusu yasanın ne kadar çok suistimale açık olduğunu göstermeye yetti.

HZ. YUSUF’A SORMAYALIM, ZÜLEYHA’NIN BEYANI YETERLİ

Derin Gerçekler ve Milli Diriliş’in başarılı moderatörü Bülent Deniz twitter hesabından konuyla ilgili manidar bir soru sordu. Söz konusu tweet şöyle: ‘’Kadının beyanı, erkeği suçlamak için yeterlidir, diyor bakanlık! O zaman Yusuf'a (as) niye soralım, Züleyha'nın beyanı yeterli olmaz miydi?’’ Haber Vakti