Uzun süredir Türkiye gündemini meşgul eden İstanbul Sözleşmesi'nin kaldırılıp, kaldırılmaması konusunda neredeyse her kesim kararını vermiş durumda. Hükümet sözleşmenin kaldırılmasından yanayken, her görüşten muhalefet devam etmesinden yana tavır aldı.

KARAR'DAN İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'NE TAM DESTEK

Son olarak İstanbul Sözleşmesi konusunda tavrını ortaya koyan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na verdiği destekle bilinen Karar Gazetesi, sözleşmenin devam etmesi yönünde yayın yapmaya başladı. Pınar Gültekin cinayetini İstanbul Sözleşmesi'yle ilişkilendiren gazete ''Sözleşmeye dokunmayın kadınları yaşatın'' manşetini attı. Söz konusu gazete İstanbul Sözleşmesi'ni kadına şiddete karşı bir teminat olarak belirtirken, sözleşmenin kıymetini her kadın cinayetinde daha iyi anladıklarını vurguladı.

İSLAMOĞLU DA SAHİP ÇIKTI

Karar'ın manşetini sosyal medya hesabından paylaşam Mustafa İslamoğlu da İstanbul Sözleşmesine sahip çıkarak, ''İşin aslı, onlar İstanbul Sözleşmesi’ne karşı değiller. Onu okumadılar bile. Gerçekte onlar kadının hakkını savunmasına, erkekle eşit ve insan gibi muamele görmesine karşılar. Dilediklerince ezip horlamamaya, sövüp dövememeye, köleleştirip öldürememeye karşılar.'' ifadelerini kullandı.

HaberVakti