Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Beşiktaş deplasmanda Fraport Tav Antalyaspor ile karşılaştı.

Corendon Airlines Park'ta oynanan mücadele 3-1'lik Beşiktaş üstünlüğü ile tamamlandı.  Mücadelede Beşiktaş'ın gollerini 53 ve 89'da Aboubakar, 84'te Cenk Tosun atarken Antalyaspor'un sayısını 32'de Haji Wright kaydetti. 

Bu sonucun ardından puanını 68 yapan Beşiktaş, maç fazlası ile Fenerbahçe'yi geçerek  2. sıraya yükseldi. Kartal, lider Galatasaray ile arasındaki puan farkını da yine maç fazlası ile 2'ye düşürdü. Sahasında istemediği bir yenilgi alan Antalyaspor 36 puanda kaldı.

Şenol Güneş'ten 2 zorunlu değişiklik

Basketbol: Haftanın programı Basketbol: Haftanın programı

Şenol Güneş, Galatasaray derbisindeki ilk 11'e göre Antalyaspor karşısında zorunlu 2 değişiklik yaptı.

Ligde oynanan son Galatasaray maçının kadrosuna göre kadroda 2 değişikliğe giden Güneş, sakatlıkları bulunan Omar Colley ile Salih Uçan'ın yerine Welinton Souza ile Alexandru Maxim'i görevlendirdi.

Tecrübeli teknik adam, Antalyaspor maçında ilk 11'de Mert Günok, Rosier, Welinton, Saiss, Masuaku, Hadziahmetovic, Maxim, Gedson Fernandes, Redmond, Cenk Tosun ve Aboubakar'a forma verdi.

Güneş, yedek kulübesinde Ersin Destanoğlu, Onur Bulut, Umut Meraş, Tayfur Bingöl, Atiba Hutchinson, Kerem Atakan Kesgin, Necip Uysal, Berkay Vardar, Semih Kılıçsoy, Jackson Muleka'yı oturttu.

Enkazdan kurtarılan Mesut Bozkurt, maçı tribününden takip etti

Bu arada, "asrın felaketi" olarak nitelenen 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerde Adıyaman'da ailesini kaybeden ve enkaz altından 113 saat sonra kurtarılan Mesut Bozkurt, Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) misafiri olarak karşılaşmayı basın tribününden izledi.

Enkazdan çıkarıldıktan sonra ambulansta seslendiği Fenerbahçeli genç futbolcu Arda Güler ile telefonda görüntülü görüşme yapan Mesut'a, Fraport TAV Antalyaspor-Beşiktaş mücadelesi öncesi Antalyaspor Basın Sözcüsü Adnan Başkan tarafından kırmızı-beyazlı forma hediye edildi.

Süper Lig'in 34. haftasında fikstür gereği ligden çekilen Gaziantep FK ile oynaması gereken Beşiktaş, haftayı maç yapmadan BAY olarak geçecek. Antalyaspor ise deplasmanda Ankaragücü'ne konuk olacak.

Fraport TAV Antalyaspor: 1 - Beşiktaş: 3

Stat: Corendon Airlines Park Antalya

Hakemler: Mete Kalkavan, Serkan Çimen, Deniz Caner Özaral

Fraport TAV Antalyaspor: Helton Leite, Bünyamin Balcı, Veysel Sarı, Ömer Toprak, Cemali Sertel, Fernando, Erdal Rakip (Dk. 88 Floranus), Doğukan Sinik (Dk. 69 Ndao), Fredy, Larsson (Dk. 87 Bertuğ Yıldırım), Wright

Beşiktaş: Mert Günok, Rosier (Dk. 70 Tayfur Bingöl), Saiss, Welinton Souza, Masuaku (Dk. 90+4 Necip Uysal), Hadziahmetovic, Maxim (Dk. 46 Onur Bulut), Redmond, Gedson Fernandes, Cenk Tosun (Dk. 90+5 Muleka), Aboubakar (Dk. 90+5 Umut Mereş)

Goller: Dk. 32 Ömer Toprak (Fraport TAV Antalyaspor), Dk. 54 ve 89 Aboubakar, Dk. 84 Cenk Tosun (Beşiktaş)

Kırmızı kart: Dk. 80 Bünyamin Balcı (Fraport TAV Antalyaspor)

Sarı kart: Dk. 22 Fernando (Fraport TAV Antalyaspor)