Kartepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Ay geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybetti. Merhum Mehmet Ay’ın cenazesi bugün Başiskele Karşıyaka Barbaros Camiinde öğle namazını takiben kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Mehmet Ay aynı zamanda AK Parti İl Kadın Kolları Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Feride Ay'ın eşi, eski Karşıyaka Belediye Başkanı Hikmet Tuncay'ın da damadı, Rize eski milletvekillerinden Şevki Yılmaz'ın yeğenlerindendi.

Habervakti ailesi olarak Merhum Mehmet Ay'a Cenab'ı Hakk'tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

MEHMET AY KİMDİR?

24 Aralık 1970'de İzmit'te doğdu. 1991 yılında İzmit İmam Hatip Lisesini bitirdi. 1996 yılında Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun oldu. İş hayatına Türkçe Öğretmenliği yaparak devam eden Ay, sosyal yaşamında aktif bir rol üstlendi ve amatör olarak basketbol oynadı. 1992 yılında Döngel Kültür Merkezi adında gençlik merkezi kurulumunda aktif rol aldı ve 10 yıl kadar hizmet etti. 2005-2006 yılları arasına Kocaeli İmam Hatipliler Mezunları Derneği (KİHMED Yönetim Kurulu Üyeliği ve başkan yardımcılığı yaptı. 2007 yılından itibaren Manevi ve İktisadi Kalkınma Vakfı (MİKAV) Yönetim Kurulu üyeliği ve başkan yardımcılığı yaptı. 15.08.2014 yılından itibaren Kartepe Belediyesinde görev yapıyor. Önce Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü yaptı. Uzun süredir Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünü yürütüyordu.