Mersin'deki terör saldırısıyla ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tepki çeken bir taziye mesajı yayınladı. Twitter’dan şehidin ailesine başsağlığı dileyen Kılıçdaroğlu, terör örgütü PKK ifadelerini kullanmadı.

'TERÖR ÖRGÜTÜ PKK' İFADESİNİ KULLANMADI

Kılıçdaroğlu söz konusu açıklamasında, “Mersin’de polisevine yönelik alçakça düzenlenen terör saldırısında şehit olan polis memurumuza Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabır, yaralanan polis memurumuza ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyor; terörü bir kez daha lanetliyorum. Milletimizin başı sağ olsun!” ifadelerini kullandı.

'PKK' DİYEMİYOR AMA 'IŞİD' DİYEBİLİYOR

İttifak ortaklarından çekindiği için 'terör örgütü PKK' ifadesini kullanmadığı öne sürülen Kılıçdaroğlu'nun 2016 yılında terör örgütü IŞİD'in öldürdüğü Er Fethi Şahin'in Konya'daki ailesini ziyaret etmesi ise dikkat çekti.  Twitter hesabından ziyaretin fotoğrafını paylaşan Kılıçdaroğlu, paylaşımında 'IŞİD canileri' kelimesini kullandı. 

KILIÇDAROĞLU NEDEN 'PKK'NIN ADINI ANMADIĞINI BÖYLE AÇIKLAMIŞTI

Daha önce kendisini sorulan 'Niçin terör örgütü PKK'nın adını vererek kınamıyorsunuz?' sorusuna, ''Kullandığım dil devlet diline uygun. Terör örgütünün reklamını yapmak zorunda değiliz" cevabını vermişti.