CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve 6'lı masa liderleri, Adıyaman'da depremzedelerle iftar yaptı.

Geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmada "Size sözüm söz 16 cumhurbaşkanı uçağını satacağım yangın söndürme uçağı alacağım. Bizim lükste gözümüz yok. Cumhurbaşkanı mütevazi olacak." diyen Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adıyaman'a özel jetle gittiği ortaya çıkmıştı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adıyaman'a gitmek için kullandığı özel jet gündem oldu.

Saati 12 bin dolar

Kılıçdaroğlu'nun Adıyaman ziyaretine saati 12 bin dolar olan özel uçakla gittiği öğrenildi. Bu durumu örtmeye çalışan CHP'liler Kılıçdaroğlu'nu aklama çalışmalarına girdi.

CHP'liler aklamaya çalıştı

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Kemal Kılıçdaroğlu'nun minibüs görüntülerini paylaştı.

Gerçekleri Mustafa Varank ortaya çıkardı

Bu yalan ve algı çalışmasını ise Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptığı paylaşımla yüzlerine vurdu.

Sosyal medya hesabından uçağın görselini ve fiyatını paylaşan Bakan Varank, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Size sözüm söz. 16 Cumhurbaşkanlığı uçağını satacağım. Bizim lükse filan ihtiyacımız yok. Cumhurbaşkanı dediğiniz mütevazıdır" diyen 7'li kaos koalisyonunun adayı Kılıçdaroğlu, bu akşam saati 12 bin dolar olan bu uçağa bindi ve Adıyaman'a gitti.

Daha sonra bir tweet paylaşımında daha bulunan Mustafa Varank şu paylaşımda bulundu:

Azıcık onurun, azıcık haysiyetin varsa, Cumhurbaşkanlığı envanterinde olduğunu iddia ettiğin 16 tane uçağın isimlerini saysana?
@kilicdarogluk. Aldatmayı, yalan söylemeyi, iftirayı, kurusıkı sallamayı siyaset sanan, Türkiye'ye kaos düzeni vadeden 7'li koalisyona cevabı; 14 Mayıs'ta Allah'ın izniyle aziz milletimiz verecek!

Bakan Varank durumu sorguladı

Daha sonra bir paylaşımda daha bulunan Bakan Varank, Kılıçdaroğlu'nun para kaynağını sorguladı.

Bakan Varank paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Benim vergilerimle” diyerek cümleye başlayıp, tutarsızlığın daniskasını yapan müzmin muhalifler için bir kez daha yazayım: Kılıçdaroğlu’nun aldığı 74 bin liralık milletvekili maaşını, 49 bin liralık emekli maaşını, partisine yapılan 1 milyar 44 milyon liralık hazine yardımını da vergilerimle ben ödüyorum. Ne olacak şimdi?

"Ne yapsaydı yaya mı gitseydi"

Özel jet gerçeğini ortaya çıkaran Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın gönderisini alıntılaya Dündar, ''Sayın Varank, Kusura bakmayın ama saçma tweet yarışması düzenlemiş olsa, bundan daha başarılısı yazılamazdı!.. Uçağa binmekle uçak sahibi olmak çok farklı şeyler! Ne yapsaydı? Ankara'dan İstanbul'a yürüdüğü gibi, yaya mı gitseydi?'' ifadelerini kullandı.