İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan şehit yakınına ettiği küfür nedeniyle tepki çekmeye devam ediyor. Sosyal medyada başta olmak üzere basın açıklamalarıyla eleştirilen Türkkan, çeşitli illerde düzenlenen yürüyüş ile de protesto edildi. TBMM Grup Başkan Vekilliği görevinden istifa eden Türkkan’a birçok kesimden vekillikten de istifaya davet etmesi çağrısı yapıldı. Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri ve Kocaeli Muharip Gaziler Derneği de İzmit Namazgah Şehitliği’nde yaptığı ortak açıklamada Türkkan’ı istifaya davet etti. Açıklamaya gönüllü kültür teşekkülleri bileşenleri, Muharip Gaziler Derneği üyeleri, şehit yakınları ve gaziler de katıldı. Yapılan açıklama sonrası şehitler için hep birlikte dua edildi.

’HAKLARINI ÖDEYEMEYİZ’

Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkürleri Platformu Dönem Sözcüsü Muhammet Hanefi Akbulut, ilk olarak söz alırken şehit yakınına küfür eden İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan’ı eleştirdi. Akbulut, “Ülkemiz, milletimiz gazi ve şehitlerimize çok şey borçlu, bunu ne yapsak ödeyemeyiz. Bunun farkında ve bilincindeyiz. Ancak son günlerde yaşanan Kocaeli milletvekili ki biz Kocaeli milletvekili demek istemiyoruz artık kendisine. Lütfü Türkkan'ın Şehit Kaymakam Muhammet Safitürk'ün babasına mecliste fotoğrafını çekerek hakaret etmesi gibi olayların bir tesadüf olmadığını düşünüyoruz” diye konuştu.

‘YÜZÜ BİLE KIZARMADI’

Sözlerini sürdüren Akbulut, “Geçtiğimiz günlerde 1 şehit yakınına, şehit yakını olduğunu söylemesine rağmen ve kardeşine nasıl şehit olduğunu söylemesine rağmen hakaret eden küfür eden bir milletvekili ile aynı şehirde olmaktan bizler utanıyoruz yüzümüz kızarıyor ama kendisinin yüzü kızarmıyor. Şehit mezarımıza yapılan alçakça saldırı da tüm bu olayların birer parçası. O hain saldırıyı da nefretle kınıyoruz. Bunlar kabul edilemez şeyler. Bizler bunları kabul etmiyoruz bundan sonra da kabul etmeyeceğiz. Her zaman gür sesimizle devletimizin ve milletimizin yanında olduğumuzu, şehitlerimizin gazilerimizin yanında olduğumuzu beyan etmeye devam edeceğiz” dedi.

‘YARAMIZA TUZ BASTILAR’

Kocaeli Muharip Gaziler Derneği Başkanı Nurettin Recep Sağlık ise yaptığı konuşmada “PKK terör örgütü tarafından 1997 yılında şehit edilen İsa Gümren’in kardeşi Tahir Gümren’in Bingöl’deki İYİ Partili vekillere verdiği tepki sonrası İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkan’ın şehit kardeşine ettiği küfrün tüm şehit aileleri ve gazilerimize yapılmış gibi addediyor esef, şiddet ve nefretle kınıyoruz. Yine Bingöl ziyaretlerinde burası Kürdistan, burada ne işiniz var diyenlere sessiz kalanların şehit kardeşi olduğunu söyleyerek benim kardeşim paramparça oldu demesine rağmen ağza alınmayacak küfürler edilmesi şehitlerimizin ruhunu incitmiş, gazilerimizin yaralarına tuz basmıştır” dedi.

‘HADSİZ VEKİLLER İSTEMİYORUZ’

Sözlerini sürdüren Sağlık, “Bu olay HDP ile yapılan ittifakın gün yüzüne çıkışıdır. Vatanımızın bütünlüğü, milletimizin birliği ve beraberliği için hayatını feda eden şehitlerimize, aziz hatıralarına ve bizlere emanet yakınlarına saygısızlık edenleri yüce milletimiz asla unutmaz. Aziz şehitlerimizin kanlarıyla kurulan Gazi Meclisimizde teröre destek verenlerle işbirliği yapan şehidimizin emaneti olan yakınlarına ağza alınmayacak şekilde küfür etme hadsizliği alçaklığı ve terbiyesizliğine cüret etme cesaretini gösteren hiçbir parti ve vekil istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

EMNİYETE VE JANDARMAYA TEŞEKKÜR ETTİ

Başkan Sağlık, “Her kim terör sevici, eli kanlı bebek katillerini destekleyen siyasi parti ile temasa geçip iş tutarsa karşısında Şehit Aileleri ve Gaziler olarak bizleri görecektir. Ayrıca Şehit Emre Kaan Arlı’nın mezarına yapılan aşağılayıcı girişimde bulunan alçak dün yakalandı. Olayın sosyal medyaya düşmesinden failin yakalandığı ana kadar mesai mefhumu göstermeden üstün gayret gösteren siber güvenlik birimine, operasyonda görev alan polisimize, Körfez ve Derince ilçe müdürlerimize, jandarmalarımıza, komutanlarımıza, kaymakamlarımıza, il emniyet müdürümüze, jandarma komutanımıza bilakis arayarak geçmiş olsun dileklerini iletip üzüntülerini bizimle paylaşan siyasi parti ve STK temsilcilerine, sayın valimize ve bizi burada yalnız bırakmayan siz vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.