ABD'de başkanlık seçimleri sonrası Donald Trump yanlıları Başkent'teki Kongre Binasını basmıştı. Kanlı baskının yıldönümünde Biden'dan açıklamalar geldi.

5 kişinin öldüğü baskın, Kongre binasına yönelik en büyük saldırı olarak tarihe geçerken, ABD Başkanı Biden, olayın yıl dönümüne ilişkin yaptığı açıklamada, "ABD'nin önceki başkanı yalnızca kendini düşündü, halkın iradesine sahip çıkılmadı" dedi.

BİDEN: ESKİ BAŞKAN SEÇİM YENİLGİSİNİ BİR İSYANA ÇEVİRMEK İSTEDİ

ABD Başkanı Biden,  olayın yıldönümüyle ilgili düzenlenen törende halka hitap etti. Biden, "ABD'nin önceki başkanı yalnızca kendini düşündü. Trump, seçim yenilgisini bir isyana çevirmek istedi. 2020 seçimlerine ilişkin bir yalanlar ağı kurdu.  Halkın iradesine sahip çıkılmadı. Bir daha böyle bir saldırının yaşanmayacağından emin olmalıyız" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, geçtiğimiz sene eski ABD Başkanı Donald Trump destekçileri tarafından düzenlenen kanlı kongre baskınını “silahlı ayaklanma” olarak nitelendirdi.

"DEMOKRASİYE HANÇER SAPLADI"

Biden sözlerine şöyle devam etti:

"Trump, seçim yenilgisini bir isyana çevirmek istedi. 2020 seçimlerine ilişkin bir yalanlar ağı kurdu.  Halkın iradesine sahip çıkılmadı. Bir daha böyle bir saldırının yaşanmayacağından emin olmalıyız. Bu olayların çağrısını yapanlar demokrasiye hançer sapladı." 

Ayrıntılar geliyor...