Halk TV’de Murat Sabuncu ile birlikte İki Yorum programını sunan Levent Gültekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Müslümanlığını sorguladı.

'ÇOCUĞUNUZUN ERDOĞAN VE ERBAŞ GİBİ MÜSLÜMAN OLMASINI İSTER MİSİNİZ?'

'4-6 yaşındaki çocuklara din eğitimi vermek Diyanet'in görevi mi?' sorusunu soran Gültekin, ''Benim çocuğuma din eğitimi vermek, Diyanet'in görevi mi? Beni izleyen AK Partililere soru sormak istiyorum. Çocuğunuzun Diyanet İşleri Ali Erbaş gibi bir Müslüman olmasını ister misiniz? Hırsızlığa sesini çıkarmayan. Tecavüze sesini çıkarmayan. Yolsuzluğa sesini çıkarmayan. Bunca haksızlığa karşı sesini çıkarmayan bir Müslüman olmasını ister misiniz? Tayyip Erdoğan gibi, bunca haksızlığı yapan, bunca hukuksuzluğu yapan bir Müslüman olmasını ister misiniz? Ya da herhangi bir AK Partili gibi, veyahut piyasada gördüğünüz herhangi bir dindar şahsiyet gibi olmasını ister misiniz?'' ifadelerini kullandı.

'ÇOCUĞA DİN EĞİTİMİ AİLEDE VERİLİR'

Açıklamalarına devam eden Gültekin, ''Bir kere okulda din eğitimi verilmez. Çocuğa din eğitimi ailede verilir. Sen hangi hakla, 4-6 yaşındaki çocuklara din eğitimi veriyorsun. Senin işin insanların inanç ve ibadetlerini rahatça yapabilecek organizasyonlar yapmak. Ben Atatürkçülük eğitiminin verilmesini de yanlış buluyorum. Ben çocuğumu Atatürkçü yapacaksam yaparım. Zaten çocuğuma doğru dürüst bir bilim, fen ve edebiyat verildiğinde ben o çocuğun cumhuriyet felsefesini de anlayacağını bilirim dinini de...'' ifadelerini kullandı.