Twitter üzerinden gündeme getirilen olayda, Liv Hospital Vadi ve Liv Hospital Ulus şubelerinde başörtüsü yasağının uygulandığı öne sürüldü. 'LivdeTürban ZULMÜ' etiketi altında bulunan 'Ebabiller Platformu'nun duyurusu iddiaların merkezinde yer aldı.

'DURMAYACAĞIZ, SUSMAYACAĞIZ'

Ebabiller Platformu'nun yaptığı duyuruda, ''Son dönemde Liv Hospital hastaneleri hakkında çıkan başörtüsü yasağı konusunu, hakkaniyet çerçevesinde, kurumu ve kişileri zan altın da bırakmamak adına titizlikle araştırmış bulunuyoruz. Bu çerçeve de, Liv Hospital hastaneler grubunun bütünün de değil, sadece Yahudi asıllı İsrailli vatandaşı olan "Meri İstiroti" tarafından yönetilen, Liv Hospital Ulus ve Liv Hospital Vadi hastanelerin de bu yasağın uygulandığı ve kati suretle başörtülü doktor hemşire ve idari işler de hiçbir personelin başörtüsü ile çalıştırılmadığını öğrenmiş bulunuyoruz. Cumhurbaşkanımız ve dava arkadaşlarının hayatı boyunca mücadele ettikleri, bu yolda bedeller ödenen Başörtüsü davasının bu şekilde zarar görmesine izin vermeyeceğiz. Gerekirse her gün sosyal medya platformlarından bu konuyu Türkiye gündemine taşıyıp, sorumlular hakkında gerekli işlemler yapılana kadar! Durmayacağız, susmayacağız.'' ifadeleri yer aldı.

İDDİALARIN MERKEZİNDE İSRAİL VATANDAŞI YER ALDI

İddiaların merkezinde Liv Hospital Ulus ve Liv Hospital Vadi'nin yönetimini elinde bulunduran İsrail vatandaşı Meri İstiroti'nin olduğu belirtildi. 

LİV HOSPİTAL İDDİALARI YALANLADI

Sosyal medya üzerinden ortaya atılan iddialara Liv Hospital'den kısa süre içerisinde bir dizi cevap geldi. Yapılan açıklamada, ''Liv  Hospital Ailesi olarak, İnsan kaynakları politikamız gerek tıbbi gerek idari kadrolarda dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin tecrübe ve yetkinlik üzerine kuruludur.  Giyim ve hayat tarzıyla ilgili kriterler hiçbir zaman tercih sebebi olmamıştır. Sosyal medya üzerinden üretilen, kurumumuz hakkındaki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.'' ifadeleri kullanıldı.