Görüşme, Fransız liderin platformun yeni ılımlılık politikalarını "büyük bir sorun" olarak tanımlamasının ardından geldi. Fransız lider, Twitter'ın Avrupa dijital düzenlemelerine uyması gerektiğinde ısrar etti.

Musk, Macron'un ABD'ye yaptığı resmi ziyaret sırasında New Orleans, Louisiana'da bir araya geldi.

Macron, Musk ile bir dizi soru etrafında "açık ve dürüst" bir tartışma yaptığını söyledi. Konuyla ilgili bir paylaşımında Macron, Twitter'ın şeffaf kullanıcı politikaları, içerik denetiminin önemli ölçüde güçlendirilmesi ve ifade özgürlüğünün korunması için Avrupa mevzuatına uyma çabası göstermesi gerektiği uyarısında bulunduğunu belirtti.

ABC News'e konuşan Macron, Musk'ın Twitter'daki denetleme politikalarını gevşetme kararını "büyük bir sorun" olarak nitelendirirken, "en çok zorladığım şey, tam tersine daha fazla düzenleme" uyarısında bulunduğunu belirtti.

Hafta içi Twitter, Covid-19 ile bağlantılı tartışmalı denetim ve sansür politikalarını geri aldı. Son haftalarda, kendini "mutlak ifade özgürlüğü" yanlısı olarak tanımlayan Musk, "kalıcı olarak askıya alınan" eski ABD Başkanı Donald Trump da dahil olmak üzere bir dizi yüksek profilli tartışmalı figürün yasağını kaldırmıştı. Musk platformun politikalarında yeni adımlar atmaya devam ediyor.

RT