Türkiye'nin önemli kanaat önderlerinden olan Mahmut Ustaosmanoğlu böbrek rahatsızlığı nedeniyle yoğun bakıma kaldırıldığı hastanede 93 yaşındayken hayatını kaybetti. İstanbul’da tedavi gördüğü esnada vefat eden ismin cenazesi Fatih Camii’nde Cuma Namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Ustaosmanoğlu'nun vefatı üzerine birçok isim taziye mesajı yayınladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

Ömrünü İslam’a vakfeden, ülkemizin manevi rehberlerinden Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi’ye Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyor; ailesine, talebelerine ve tüm sevenlerine sabr-ı cemil diliyorum. Mekânı cennet olsun.

İlahiyatçı-Hatip Şevki Yılmaz paylaştığı mesajda şu ifadelere yer verdi: 

"Mevtü'l-âlim ke-mevti'l-âlem Âlimin ölümü âlemin ölümü gibidir.
İlim, ihlas, hikmet ve irfan semamızdan bir yıldızı daha gözyaşlarıyla uğurluyoruz. O'nun ahlakı Peygamber ahlakıydı! Zor dolacak bir boşluk bırakarak gitti.
Biz, O'ndan razıyız, Rabb'imizde razı olsun. Başmz sğlsn."
 

İslam hukukçusu Dr. İhsan Şenocak, "Yetiştirdiği talebeler,açtığı medreseler,okuttuğu derslerle devrimleri deviren BÜYÜK VELİ #MahmudEfendiHazretleri Ahirete irtihal eyledi. Hayatımın her devresinde ellerimden tutan,KUR’AN-I KERİM ve SÜNNET-İ SENİYYE muhabbetini aşılayan Üstadımızın makamını ali eyle YA RABBİ!" dedi.

Mütefekkir-Yazar Yusuf Kaplan, "Mahmud Efendi Hz (ks) Rahmet-i Rahman'a kavuştu Türkiye’nin yarım asrına damgasını vurdu. Ülkemizin ve medeniyet coğrafyamızın manevî mimarı oldu. Patrikhane üzerinden Türkiye’nin ruhunun yok edilmesine karşı dimdik durdu. Mekânı cennet makamı âlî olsun. #MahmudEfendiHazretleri." dedi.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici " 'Alimin ölümü, alemin ölümüdür'

Ülkemizin manevi büyüklerinden, İstanbul’da, Anadolu’da binlerce talebe yetiştiren, #MahmudEfendiHazretleri’ne Yüce Allah’tan rahmet, aile fertlerine ve müntesiplerine başsağlığı-sabır dilerim. 
Mekanı cennet makamı âli olsun."
dedi.