Sanal evren olarak bilinen Metaverse, insan hayatına girmeden tartışmaların merkezine oturdu. Teknoloji devleri metaverse üzerinde ciddi yatırımlar yapmaya devam ederken, Teknoloji uzmanı Tuncay Uludağ metaverse hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

'KENDİ İSTEDİKLERİ DÜNYA DÜZENİNİ BEYNİNİZDE HAZIRLAMAK İSTİYORLAR'

Metaverse'nin arkasında yatan gerçekleri sıralayan Uludağ, ''İstediğiniz rüyayı görebildiğinizi ve istediğiniz gibi yönetebildiğinizi düşünün. Beyninizden geçen iyi ya da kötü her şeyi özgürce yapabileceğiniz, gerçek hayat gibi aynı şeyleri yaşatabilen özgür bir alan. Rüya görmemizin birçok farklı sebebi olsa da rüyaların en önemli görevi, beynimizi hazır olmadığı iyi ya da kötü durumlara hazırlamaktır; mesela ağır bir hastanız var ve ölümünden korkuyorsunuz, beyniniz bunu yaşamaya hazır değil ise, rüyanız yaşanması muhtemel olayı size önceden yaşatarak beyninizi önceden hazırlar. METAVERSE tam burada devreye girerek size bilinçli bir rüya görme imkanı veriyor. Bunu sizin iyiliğiniz için değil, kendi istedikleri dünya düzenine beyninizi hazırlamak için yapıyor. Beyninizi bana teslim edin, size istediğiniz dünyayı vereyim diyor. Bir katliam oyununu sürekli oynayan biri, gerçek dünyada cinayet işleyebiliyor. Çünkü oyun bir simülatör görevi görerek, zayıf insan beyninde istediği her şeyi normalleştiriyor. METAVERSE ise sunduğu sanal gerçeklik ile bunun çok daha fazlasını yapabilecek bir güce sahip..'' ifadelerini kullandı.

metaverse evreni

'İNSANIN HER TÜRLÜ KİMLİĞİNİ KAYBETMESİNİ SAĞLAYACAK'

İnsan davranışlarının kontrol edilmek istendiğini belirten Uludağ, ''Şu an sunulan METAVERSE sadece bir başlangıç, ilk amacı insanların gözüne hoş görünerek, sanal dünyasına toplayabildiği kadar kurban toplamak. İnsanlara sanal bir özgürlük veren bu simülatörün arkasında ise davranışlarınızı inceleyen bir yapay zeka sistemi var. METAVERSE tesadüfen çıkmış bir yapı ya da oyun değildir; Şeytani düşüncelere sahip güçlerin, insanların düşüncelerini istedikleri gibi değiştirme fırsatı veren, üstüne yıllarca büyük araştırmalar yapılmış bir projedir. Kısa bir araştırma yapmanız yeterli olacaktır. Dijital ortamlardan bilgileriniz zaten toplanıyordu, çok daha fazlası METAVERSE ile sanal dünyada ortaya koyduğunuz davranışlarınızdan toplanacak. Bir insan sanal bile olsa özgür bırakıldığında, kişiliği dışına çıkarak bambaşka biri olabilir. Özetlersek: METAVERSE insanların din, ahlak, merhamet ve cinsel kimlik gibi her türlü özelliklerini önce sanal ortamda kaybetmesini sağlayacak, daha sonra gerçek dünyaya yansımasını bekleyecek bir projedir.'' ifadelerini kullandı.